Sjeverna Koreja: Kršćane ubijaju jer posjeduju Bibliju, a kod trudnica izazivaju pobačaj

Sjeverna Koreja provodi rigorozne mjere protiv tamošnjih kršćana. Neke ubijaju samo jer posjeduju Biblije, a često kod trudnica izazivaju prisilni pobačaj. 

Novo izvješće razotkrilo je zvjerstva počinjena nad sjevernokorejskim kršćanima uhićenima zbog njihove vjere, uključujući prisilni pobačaj, ubojstva novorođenih beba i smrt pogubljenjem zbog posjedovanja Biblije, javlja Christian Post.

Korejska inicijativa za budućnost sa sjedištem u Londonu objavila je svoje najnovije izvješće “Progon vjere: dokumentiranje kršenja vjerskih sloboda u Sjevernoj Koreji”, koje uključuje podatke iz 117 intervjua s prognanima iz ove izolirane zemlje.

Istraga dokumentira 273 žrtve kršenja vjerskih sloboda, u dobi od samo 3 godine do preko 80 godina.

Sjeverna Koreja najstrože kažnjava kršćane

Iako se u sjevernokorejskim logorima za “preodgoj” nalaze pripadnici različitih religija, najstrože kazne rezervirane su za kršćane, utvrđeno je u izvješću.

Više od 200 kršćana identificirano je kao žrtve kažnjene za zločine, uključujući vjersku praksu, posjedovanje vjerskih predmeta, kontakt s drugim vjernicima, prisustvovanje na bogoslužju i svjedočenje svoje vjere.

Izvješće je dokumentiralo različite metode žrtava mučenja podnesene u sjevernokorejskim zatvorskim logorima, uključujući gušenje, izgladnjivanje, prisiljavanje na konzumiranje zagađene hrane, uskraćivanje sna i premlaćivanje.

Jedna bivša zatvorenica prisjetila se: “Muškarce su tukli poput pasa. Čak i u ćeliji. Vrištali su kao ludi jer su toliko povrijedili.

“Iako su žene manje tukli, udarili su me u lice, koža mi je pukla i puno sam krvarila. [Policajci] su mi rekli da obrišem krv, pa sam je obrisala. Mnogo sam plakala kad su me ponovno udarili.”

VIDI OVO: Isus nije napustio Sjevernu Koreju: Nećete vjerovati što čini za tamošnje kršćane!

Mnogi su zatvoreni i pogubljeni zbog posjedovanja Biblije

U nekoliko slučajeva su pogubljeni zatvorenici pronađeni s Biblijom ili vjerskim brošurama, dok su drugi zatvoreni u elektrificiranim kavezima. Neki su pogubljeni i zbog navodnog krijumčarenja Biblije u zemlju iz Kine.

U jednom je slučaju žrtva koja je posjedovala Bibliju javno pogubljena pred više od 1.000 ljudi. Žrtva je bila vezana za drveni kolac te je strijeljana.

Drugi čovjek, koji se obratio na kršćanstvo, navodno je prisilno zatvoren u metalni kavez visok samo 3 metra i širok 4 metra.

„Na sve su četiri strane bile čelične rešetke koje su se grijale na struju”, rekao je u izvješću. „Obično su zatvorenici izdržali samo tri ili četiri sata u kavezu, ali ja sam tamo proveo 12 sati i molio se. Molio sam se Bogu da me spasi.”

VIDI OVO: KRŠĆANI U SJEVERNOJ KOREJI: Nitko nam ne može oduzeti vjeru u Isusa Krista!

Učestalo je seksualno nasilje nad ženama

Istražitelji su dokumentirali 32 slučaja seksualnog nasilja nad ženama – koje su činile 60% žrtava identificiranih u izvješću – i prisilnim pobačajima.

Primjerice, u istražnom zatvoru MSS regije North Hamgyong, trudnicama su prisilno davali injekcije koje su pokretale porod. Nakon što bi rodili žive bebe, stražari bi ih oduzimali i potom ugušili.

“Majke pobačene novorođenčadi bile su prisiljene nastaviti s fizičkim radom dan nakon pobačaja i to bez lijekova i odmora”, navodi se u izvješću.

U nekim su slučajevima uhićene čitave obitelji i osuđene na odvojene političke zatvoreničke logore zbog svoje vjere u Krista.

Jedna intervjuirana osoba ispričala je kako je 10 polaznika grupe za proučavanje Biblije uhićeno i odvedeno u političke zatvoreničke logore. Kasnije je roditelj jedne od žrtava obaviješten da je njegovo dijete umrlo u političkom logoru.

Il-lyong Ju, prognani zagovornik ljudskih prava koji je pomogao autoru izvješća, rekao je da su Sjevernokorejci “od malih nogu indoktrinirani da preziru religiju” i da “obožavaju vrhovnog vođu”.

Pod vodstvom Kim Jong Una, Sjeverna Koreja se u posljednjih 18 godina svrstala među najgore progonitelje kršćana na svijetu.