Škola je prisilila učenicu da izbaci Isusa iz svog govora: Nisu očekivali što će uslijediti

Srednja škola je prisilila učenicu da izbaci Isusa i svega što se tiče religije iz svog govora. Nisu očekivali što će uslijediti. 

Vjera ove srednjoškolke je iza svega što ona čini. Kada je došlo vrijeme da održi govor za maturu, Moriah je znala da želi zahvaliti Bogu i dati Mu slavu za osobu i ženu koja je postala tijekom školovanja.

Namjeravala je ohrabriti svoj razred molitvom – nudeći zahvalu Bogu za Njegovu vjernost i dobrotu kojim je vodio nju i njezine kolege tijekom školovanja:

„Učini nas nesebičnima. Neka postanemo pravedni. Učini nas uspješnim ljudima, ali više od toga, učini nas dobrim ljudima. Gospodine, obgrli nas milošću gdje god da idemo. Omekšaj nam srca i nauči nas suosjećanju i ljubavi kako bismo iskazivali milost drugima kao što si Ti nama iskazao milost svojom konačnom žrtvom. Pomozi nam da duboko volimo svoju braću i sestre. Vodi nas kako bismo ih mogli blagoslivljati.“

Na njezino razočarenje, škola je zabranila da Moriah u svom govoru koristi bilo što povezano s religijom te su čak rekli da bi to bilo protuzakonito.

„Bila sam šokirana kada su mi rekli da bi moj govor zapravo kršio zakon te sam bila tužna jer nisam mogla za inspiraciju iskoristiti moj kršćanski identitet i tako izraziti želje za moje kolege na jedan od najsretnijih dana u srednjoj školi“, rekla je.

No ona nije bila zastrašena. Stojeći čvrsto u vjeri odlučila je da njezinu vjeru nitko neće utišavati, prenosi Faithit.

Za pomoć je zamolila First Liberty Institut, neprofitnu odvjetničku tvrtku koja se bavi zaštitom vjerskih sloboda.

VIDI OVO: Što vjera u Isusa Krista traži i daje?

Moriah je održala govor na maturi – ne originalnu molitvu koji je mislila izreći, nego nešto još bolje.

Naznačila je da nije bila u mogućnosti izmoliti ono što je prvotno htjela te je izrekla govor koji je u svakoj riječi upućivao na Isusa.

Foto: Facebook

Poticala je svoje kolege da budu zahvalni.

„Sjetimo se biti zahvalni za sve naše blagoslove“, ponosno je rekla, „Pogotovo jer smo rođeni u državi gdje po pravu možemo dobiti kvalitetno obrazovanje.“

Moriah je nastavila te je izrazila zahvalnost profesorima, roditeljima, mentorima i članovima obitelji zbog svega što su učinili za svakog od prisutnih maturanata.

Tada je prvotnu molitvu preoblikovala u predivnu izjavu:

„Nadam se da ćemo biti okruženi milošću gdje god da idemo“, nastavila je, „Neka se naša srca omekšaju kako bi pokazali pravu ljubav, suosjećanje i milost drugima kako je to i nama pokazano – konačnom žrtvom. Neka duboko volimo našu braću i sestre. Neka im budemo blagoslov. Neka budemo nesebični. Neka budemo pravedni. Neka budemo uspješni ljudi. Ali najviše od svega, neka budemo dobri ljudi.“

Moriah je zaključila svoj govor uz malu naznaku pobune govoreći:

„Uvijek sam slijedila pravila. Kada bi netko rekao da ne žvačem žvakaću, ja bih poslušala. Kada bi nam rekli da ne koristimo mobitele, ja bih poslušala. No danas, u duhu nadmašivanja očekivanja, i možda zadnji put na ovoj pozornici, ovo vam govorim u pravedno ime Isusa Krista, Amen.“

Svaka čast ovoj mladoj ženi. Ona je predivan primjer osobe koja je čvrsta u svojoj vjeri. 

NAJNOVIJE!