Je li Bog koristio ‘Veliki prasak’ u stvaranju svemira?

Neki se kršćani žestoko protive teoriji „Velikog praska“. Gledaju na to kao pokušaj da se objasni porijeklo svemira odvojeno od Boga. Ostali porijeklo pripisuju teoriji Velikog praska, uz gledište da je sam Bog taj koji je prouzročio Veliki prasak.

Bog se u svojoj beskrajnoj mudrosti i sili mogao odlučiti koristiti metodu Velikog praska kako bi stvorio svemir, ali to nije učinio. Razlog koji se apsolutno može navesti jest da Biblija govori protiv takve metode. Ovo su neka od proturječja između Biblije i teorije Velikog praska:

U Postanku 1, Bog je stvorio zemlju prije sunca i zvijezda. Teorija Velikog praska zahtijeva suprotno. U Postanku 1, Bog stvara zemlju, sunce, mjesec, zvijezde, biljni svijet, životinjski svijet i čovječanstvo u razmaku od šest 24-satnih dana. Teorija Velikog praska zahtijeva milijarde godina. U Postanku 1, Bog je stvorio svu materiju izgovaranjem svoje riječi. Teorija Velikog praska započinje materijom koja već postoji i nikada ne objašnjava početni izvor ili uzrok materije.

U Postanku 1, Bog je udahnuo život u tijelo savršeno stvorenog Adama. Teorija Velikog praska zahtijeva milijarde godina i milijarde slučajnih okolnosti kako bi se došlo do prvog čovjeka, i nikako ne može objasniti kako je prvi mikroskopski oblik života slučajno „evoluirao“ iz neživog atoma.

U Bibliji, Bog je vječan, a materija i svemir nisu. Postoje različite verzije teorije Velikog praska, ali u većini njih svemir i/ili materija su vječni. U Postanku 1, stih: „U početku Bog…“ pretpostavlja da Bog postoji. Prava svrha teorije Velikog praska jest poricanje Njegovog postojanja.

Izvor: Gotquestions.org

NAJNOVIJE!