Slijepac progledao nakon 14 godina: Isus me je iscijelio!

Slijepac je imao uvjerenja je će ponovno progledati iako nije imao vid punih 14 godina. On vjeruje da ga je Isus iscijelio te Mu punim srcem zahvaljuje. 

Mi, kršćani, znamo da ćemo u ovom životu proći kroz mnoga iskušenja, ona su ključna kako bismo mogli imati život.

Isus je rekao u Marku 8,34: „»Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom«“. 

Slijepi pastor iz Virginije držao se uvjerenja da će ponovno progledati iako nije imao vid punih 14 godina, no Bog je intervenirao što je dovelo do operacije zbog koje je pastor ponovno pogledao. 

Pastor Philip Dunn dijagnosticiran je s kataraktom kada je imao 45 godina. Počelo je s magljenjem vida, a završilo je s potpunom sljepoćom iako su liječnici rekli da će proći dugo vremena prije nego ga bolest zapravo počne smetati. 

Dijagnosticirana mu je i makularna degeneracija koja je uzrokovala dodatnu štetu njegovom vidu. 

Svijet mu je odjednom postao taman, no on je nastavio propovijedati svijetlo u živote članova svoje crkve u Charlestonu. 

VIDI OVO: Djevojčici bez očiju Bog vratio i oči i vid

Često je slušao audio Bibliju kada se pripremao za propovijedi te se potajno nadao da će mu Bog jednog dana vratiti vid. Rekao je: „Znao sam u dubini srca da ću progledati, samo nisam znao kada“. 

Dodao je: „Čak i kada mi se vid jako pogoršao i sve je postalo teže, svaki dan kada bi se probudio, probudio bih se sa očekivanjem da ću možda taj dan dobiti svoje čudo“. 

Bile su potrebne godine strpljenja, no Philip je na koncu dobio svoje čudo. 

Sve je započelo kada je počeo dobivati snažne glavobolje u lijevom oku. Liječnici su odlučili odmah ga operirati misleći da je riječ o puknuću. Nakon operacije imao je povez na oku dok se oporavljao, ali kada ga je kasnije maknuo, doslovno nije mogao vjerovati svojim očima. 

„Otišao sam u kuhinju, a supruga me je pitala: ‘Dušo, maknuo si povez, što vidiš?’. Rekao sam da vidim nju. Ona je prvo lice koje sam vidio u 14 godina“, rekao je Philip. 

On vjeruje da ga je Isus iscijelio te Mu punim srcem zahvaljuje. 

Sada Philip preko fotografija gleda važne događaje koje je propustio vidjeti tijekom 14 godina. Ujedno je presretan što napokon može vidjeti svoje unuke. 

1. Petrova 5,7: „Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas“.