Služite li Bogu ili novcu?

Da vam je Bog rekao da odmah sada nešto date, a vi ste rekli: „Bože, mogu dati bilo što druge, ali ovo ne“, tada zapravo to nešto ni ne posjedujete – to posjeduje vas. Bog će ispitati što je zaista na prvom mjestu u vašem životu tako što će tražiti da date onu stvar koju najčvršće držite. 

Luka 16,13: „Nijedan sluga ne može služiti dvojici gospodara. (…). Ne možete služiti Bogu i bogatstvu“. 

Morate odlučili koga ili što ćete služiti, a vaše davanje bit će odraz vaše odluke. Ako je Bog Gospodar vašeg života, onda On treba biti Gospodar i vašeg novčanika. 

Postojao je jednom bogati muškarac koji je davao u crkvu mnogo više nego je to od njega traženo. Rekao je da se prije nekoliko godina našao s financijskim savjetnikom. Nakon što su neko vrijeme razgovarali, savjetnik je uzeo papir i nacrtao kutiju, a izvan nje je stavio znak za dolar koji predstavlja novac i križ koji predstavlja Isusa.

VIDI OVO: Evo zbog čega je pohlepa za novcem opasan grijeh

Rekao je: „Čujem dvije stvari kako se bore za tvoju pozornost. Ne mogu ti pomoći isplanirati život dok mi ne kažeš koju stvar želiš u središtu ove kutije, koja predstavlja tvoj život“. Bogati muškarac je razmislio na trenutak i rekao: „Želim Krista u središtu svog života“. Bila je to prekretnica – tada je počeo investirati u vječnost. 

Što je vama u središtu životu – Bog ili novac?

Da netko nacrta kutiju i upita vas što je vama u središtu života, što biste rekli? Biste li u središte stavili znak križa ili dolara? Biste li vaš bankovni izvadak potvrdio vaš odabir? Možete reći da je nešto na prvom mjestu u vašem životu, ali način na koji provodite svoje vrijeme i novac odražava istinu. 

Dva su ključna izbora u vašem životu kada je riječ o financijama: tko će biti vaš gospodar i gdje ćete staviti svoj novac – u vječnost ili u „sada i ovdje“. 

VIDI OVO: Zašto je novac ”korijen svih zala”?

„Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce“ (Matej 6,20-21). 

Bog ne treba vaš novac. On želi ono što novac predstavlja: vaše srce. Možete pokazati Bogu da ima cijelo vaše srce tako što ćete predati kontrolu nad svojim novcem samo Njemu te ćete se odlučiti davati ono što vam On kaže da dajete u službu Njemu i drugima. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com