Smetlar je primijetio da starica nije iznijela smeće, a onda saznao nešto bolno

Jake Bland već duži niz godina radi kao smetlar. Prošao je mnogim ulicama s kojima osjeća određenu povezanost, kao i s njezinim stanarima. Jednog je dana završio kao heroj.

Dok je radio svoj posao, primijetio je da jedna kuća duže vrijeme nije iznijela smeće. Bio je pomalo zabrinut. Ipak, nije mogao na temelju svojih sumnji upasti u nečiji dom.

No dani su prolazili i Jake se zabrinuo. Nazvao je glavni ured i zamolio da netko nazove stanare i provjeri je li sve u redu. Kada su iz tvrtke nazvali, javila se 90-godišnja starica.

Smetlar je primijetio da starica nije iznijela smeće 1
Foto: Needpix

VIDI OVO: Zapanjila se kada je na kameri vidjela što je smetlar učinio baki

Objasnila je da nije iznosila smeće jer nije imala što iznijeti, to jest nije imala hrane. Zbog bolesti, ali i starosti, izbjegavala je odlazak u kupnju. Nije jela redovito, pa nije imala mnogo otpada.

Iz tvrtke su bili jako dirnuti situacijom, pa su starici organizirali odlazak u kupnju. Ostavili su joj namirnice, koje su kupljene na račun tvrtke, kao i poruku pred vratima.

Jake i kolege postali su poznati u mjestu kao članovi zajednice koji ne okreću glavu u nevolji svojih sugrađana, a svi bi trebali slijediti ovaj primjer.