Je li Isus znao da će umrijeti kao muženik na križu
Foto: Unsplash

„Stoga, ako je tko u Kristu, novo je stvorenje: ono staro je prošlo, gle, sve je novo nastalo“ (2 Kor 5,17).

Ne postajete kršćanin time što ste pozvali Isusa u svoje srce. Postajete kršćanin onda kada se nanovo rodite. Isus je rekao: „Ako se tko ne rodi nanovo, ne može vidjeti kraljevstvo Božje“ (Ivan 3,3).

Izgovaranje molitve ili javno prihvaćanje Isusa ili potpisivanje kartice koja kaže da ste ga prihvatili neće vas spasiti. Samo nanovorođenje to može. Apostol Pavao je rekao da kada ste „u Kristu“, ono staro je prošlo.

U trenutku vašeg spasenja, svaki grijeh koji ste ikada počinili vam je oprošten. Iscjeljenje za svaku povredu koju ste pretrpjeli vam je dostupno. Ljubav i prihvaćanje su vaši unatoč svim neuspjesima koje ste prošli. Vaša prošlost, bez obzira koliko bila teška ili bolna, potpuno je i temeljito zbrinuta.

Neki će pokušati umanjiti predivnu stvarnost vašeg duhovnog ponovnog rođenja. Čut ćete ih kako govore: „Iako si sada kršćanin, ipak moraš proći godine savjetovanja u prevladavanju boli koju si doživio“ ili „Možda si nanovo rođen, ali i dalje ćeš se boriti sa svojim grijehom, i nadamo se, na kraju zadobiti pobjedu na područjima svoje slabosti.“

Problem je u tome što tražimo promjene na svoj način, a ne predajom naših života u vjeri Onom koji nam je dao novi život. Duboko svjedočanstvo Pisma jest to da je krv Isusa Krista i smrt Sina Božjega dovoljno da vas potpuno oslobodi od vašeg grijeha. Sotona će tražiti način kako da vas uvjeri da nije. Kome ćete vjerovati?

Priredila i prevela: Vesna L.

IZVORBlackaby Ministries