Sotona se bori za vašu djecu

Sotona se bori za djecu tako što ih od rane mladosti opsjeda seksom, drogom, alkoholom, pohlepom i nasiljem.

Današnja djeca već su u ranoj mladosti opsjedana seksom, drogom, alkoholom, pohlepom i nasiljem. Naš pravni sustav isključio je Boga iz škola, no ne možemo kriviti naš pokvaren školski sustav za takvo stanje naše djece – čitavo naše društvo doživljava moralni kolaps.

Svi roditelji trebali bi napamet naučiti ovo obećanje saveza: “Sad čuj, Jakove, slugo moj, Izraele, kog sam izabrao. Ovako kaže Jahve, koji te stvorio, koji te od utrobe sazdao i pomaže ti: ‘Ne boj se … Jer na žednu ću zemlju vodu izliti, i po tlu sušnome potoke. Izlit ću duh svoj na tvoje potomstvo, i blagoslov na tvoja pokoljenja. Rast će kao trava pokraj izvora, kao vrbe uz vode tekućice'” (Iz 44,1-4)

Ova riječ obećanja Izraelu je i za nas danas. Njegove riječi utjehe dane su svima koji su izabrani (r. 1), što znači, svima koji su u Kristu. Božja slavna, obvezujuća obećanja saveza su za njegove pravedne. Obećanja glase:

1. Bog će se pobrinuti za vodu da ugasi našu žeđ: “… na žednu ću zemlju vodu izliti, i po tlu sušnome potoke” (r. 3).

VIDI OVO: Molitva za djecu: Za zaštitu i blagoslov djece

2. Bog će učiniti da izrastete visoki i jaki u Gospodinu. “Izlit ću duh svoj na tvoje potomstvo, i blagoslov na tvoja pokoljenja. Rast će kao trava pokraj izvora, kao vrbe uz vode tekućice'” (r. 3-4).

3. I na kraju, Bog kaže da će vaša djeca svjedočiti: “Ja sam Jahvin” (r. 5).

Roditelji danas trebaju više mudrosti i razbora nego ikada u povijesti. Sotona ima pokvarene inovacije i sofisticirane maske kako bi ih upotrijebio protiv naše djece, a Bog je roditelje učinio čuvarima doma.

Bog kaže da će vaša djeca svjedočiti: “Ja sam Jahvin” (44,5). Kakvo nevjerojatno obećanje; no ta obećanje nisu za sve koji samo kažu: “Ja sam Kristov.”

Ona su samo za one roditelje koji gladuju i žeđaju; za one koji svakodnevno piju iz Riječi Božje i redovito mole tražeći Duha da na njih izlije svoju snagu i nazočnost. Zahtijevajte ta obećanja danas i onda branite svoj dom i svoju djecu u molitvi.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!