Sotona traži kako bi prevario vjernike
Foto: Unsplash

Sotona kroz različite načine traži da prevari predane vjernike, a jedan od najčešćih je da im ukrade spoznaju tko su u Bogu. 

Ne postoji veća prijetnja sotoninu kraljevstvu od kršćana koji poznaju svoj identitet i žive kao sinovi i kćeri Boga Svevišnjeg.

Sotona nije u stanju zaustaviti ili poraziti takve Kristove sljedbenike, osim ako uspije u krađi njihove spoznaje tko su oni u Bogu.

VIDI OVO: Kako nas Sotona vara?

Kako on to čini? Kroz laži i prijevaru. Gospodin Isus nam govori o njegovoj taktici i prirodi:

“On bijaše ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini, jer u njemu nema istine. Kad god govori laž, govori svoje vlastito, jer je lažac i otac laži … Lopov ne dolazi, osim da ukrade, zakolje i uništi …” (Iv 8,44;10,10).

Primjerice, kad vjernik na bilo koji način sagriješi, sotona odmah šapće njegovu umu: “Ako ti Bog i oprosti, nikada se nećeš oporaviti od onoga što si učinio; Bog te stavio na stranu; ti si sramota, neuspjeh i gubitnik.”

VIDI OVO: Najlukaviji Sotonin trik s kojim uspijeva prevariti mnoge

Ako vjernik nije čvrsto ukorijenjen u Riječi Božjoj i ne odbaci neprijateljeve riječi, one će ga zagnjuriti u opak krug prijevare. Više se neće vidjeti kao pobjednik i poslanik za Krista, nego će poprimiti lažan identitet koji će mu dati đavao te živjeti s njim.

Autor: K.P. Yohannan