Sotonin glavni cilj na koji ne smijete nasjesti

Sotonin glavni cilj je odvojiti vas od Božje ljubavi. Ako naš neprijatelj može manipulirati vama da se usredotočite na vlastite želje, više nećete vidjeti Gospodinovu perspektivu.

Vidjeli smo da se to događalo ljudima u Bibliji. U Postanku, Eva nije bila u stanju vidjeti sve što joj je Bog dao, jer se usredotočila na jedan plod (Postanak 3, 1-6). U knjizi o Jošui, Akan je bio zarobljen u svojoj želji za bogatstvom, pa je sagriješio protiv Boga (Jošua 7, 20-25).

Čak i čovjek obilno blagoslovljen od Gospodina može izgubiti iz vida ono što je važno. Kralj David se popeo na krov palače i opazio lijepu ženu kako se kupa (2. Samulova 11, 2). Ova jedna radnja dovela je do nekoliko tragičnih događaja u njegovom životu. Time što je odvratio pogled od Boga i svemu onome što mu je pružio, David je na kraju doživio veliku bol.

VIDI OVO: Jesu li vam poznate sotonine namjere?

Isto se može dogoditi i nama, ali postoji dobra vijest: Ako ste se predali Gospodinu, tada ste umrli i uskrsli s Kristom. On je sada vaš život (Kološanima 3,1-4).

Suočeni s iskušenjem, zapitajte se: Kako će Krist gledati na izbor koji donosim i hoće li moja odluka imati neželjene posljedice? Slušajte Duha Svetoga i On će vas voditi u pravom smjeru.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Nenad A.; Izvor: Intouch.org