Splitski vatrogasac (25) na leđima iznio čovjeka iz požara: ”Njegova žena je plakala od sreće”

Splitski vatrogasac Josip Mandić je na leđima iznio čovjeka iz požara koji je zahvatio zgradu. Fotografija koja kruži internetom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na Facebook stranici Javne vatrogasne postrojbe Split se nakon intervencije u zapaljenom stanu u Požeškoj ulici u Splitu pojavila dirljiva fotografija.

Na fotki se vidi kako jedan vatrogasac na leđima nosi starijeg čovjeka koji nije mogao sam izaći iz zgrade.

“Može i na krke”, stoji u opisu fotografije uz koju je objašnjeno da se radi o evakuaciji teško pokretnog stanara.

Vatrogasac s fotografije je 25-godišnji Josip Mandrić koji je zapravo bio zadužen za nadzor vozila, no nije mogao odbiti molbu uplašene žene da joj spasi muža.

“Ja sam inače vozač, što znači da u biti moram držati vozilo i crijeva za vodu pod nadzorom. Bila smo nas dvojica vozača i kolega je čuvao moje i svoje vozilo. Jedna je gospođa pred zgradom plakala i govorila da joj je muž u stanu. Rekao sam joj da se ništa ne brine i da će ga kolege uskoro izvesti van. Ona mi je na to rekla da je on teško pokretan, imao je šest moždanih udara, i da ga neće kolege moći pronaći”, ispričao je Josip za Dnevnik.hr.

Splitski vatrogasac iznio čovjeka
Foto: Facebook

VIDI OVO: Vatrogasac je prvo porodio ženu, a onda posvojio njezinu bebu

Splitski vatrogasac je našao čovjeka pred vratima

Kolega mu je pričuvao vozilo dok je on otišao po teško pokretnog čovjeka.

“Našao sam ga pred vratima, uspio je nekako doći sam do njih. Pokušao sam ga prvo nositi onako kao mladu preko praga, ali mi je klizio iz ruku. Pitao sam ga boli li ga što i, ako ne boli, mogu li ga na leđima ponijeti, onako, na krke”, priča Josip koji je čovjeka na leđima spustio s četvrtog kata u sigurnost.

“Žena je plakala od sreće. Nudila mi je i novac, ali nisam, naravno, htio. Nikada mi ne bismo uzeli tako, a znaju nam često ljudi kojima pomognemo otvoriti vrata ili skinuti mačku sa stabla nuditi novac. Ali ne radimo mi ovaj posao zato. Pozvala me da barem dođem kavu popiti s njima”, kaže on.

Josip je već četiri godine profesionalni vatrogasac u JVP-u Split, a tamo je došao iz DVD-a Mladost u Kaštel Sućurcu. Otkrio je da su mu gotovo svi u obitelji vatrogasci i da je u tome od malih nogu.

“Otkad sam bio dijete, bio sam u DVD-ima. Moj djed je bio vatrogasac, sestra i šogor su vatrogasci, tata je također vatrogasac, a tamo je upoznao i mamu”, ispričao je.

IZVOR: Index.hr