Imao sam spolni odnos s osobom koja nije bila moja žena

Prije osam godina učinio sam nešto za što sam se zakleo da nikada neću učiniti. Imao sam spolni odnos s osobom koja nije bila moja žena, te bio sudionik čina koji je namijenjen za svetost braka.

I premda je Božja milost oduvijek prisutna u mom životu, predbračna čistoća je nešto za čim ću uvijek žaliti, jer je nisam mogao pokloniti svojoj ženi te prve bračne noći. Još kao mali dječak, moji roditelji su me uvijek učili o važnosti čuvanja seksa za brak. Ne zato što je seks ”loša” stvar, već jer je Bog namijenio seks kao prekrasnu i intimnu poveznicu između muža i žene, pod Njegovim autoritetom. (1. Korinćanima 7,1-40)

Prva stvar koju sam naučio o seksu bila je u drugom razredu osnovne škole, i to nakon što sam ocu ispričao prljavi vic koji su prepričavali djeca u školi. Imalo je veze s limuzinom i garažom. Znate o čemu govorim.

Kada sam završio vic, pogledao me s napola nasmijanim licem, s pitanjem: ”Gdje si čuo taj vic?” Zaplakao sam i pobjegao u sobu kako mu ne bih odgovorio na pitanje. Zašto?  Zato što sam znao da vic ima dvosmisleno značenje o čemu ništa nisam znao, iako sam ga odlučio ispričati. Otac i ja se još uvijek smijemo kada se sjetimo tog trenutka.

VIDI OVO: 6 razloga zašto je Bog stvorio seks za brak

O važnosti čuvanja seksa za brak se neprestano govorilo u našoj obitelji za vrijeme mojih tinejdžerskih godina.  Sve je bilo u redu, a riječi mojih roditelja uvijek su se vraćale na Bibliju, Božji plan, i Njegovu volju za predbračnom čistoćom. Uistinu sam cijenio mudrost mojih roditelja. Nisu imali zapovjednički stav, već su bili informativni i prijateljski nastrojeni u pristupu, kako bi mi govorili o Božjem planu za moj život po pitanju veza.“Drži hlače tamo gdje im je mjesto”, bila je zadnja fraza koju je moj otac izgovarao prije izlazaka na spoj. Bio je smiješan, no bila mi je poznata ozbiljnost koja se krila iza njegovog komičnog tona.

Moj seksualni pad

Moj seksualni pad se dogodio u razdoblju kada moj odnos s Bogom nije bio dobar. Zanimljivo je kako to funkcionira. Bio sam daleko od Boga, deprimiran, te sam nastojao živjeti životom u vlastitoj snazi, dok sam u potpunosti ignorirao sve što sam naučio o svojoj vjeri.

Ona nije bila moja žena, no ponašao sam se prema njoj kao da jest. Moje srce nije bilo usredotočeno na Božji karakter, tako da moje životne odluke nisu odražavale svetost i čistoću čemu me pozvao da težim (1. Korinćanima 6,18). Upustio sam se u spolni odnos jer sam mislio da volim nekoga, no ono što mi je promaknulo da shvatim je da je čekanje prije braka najbolji način za pokazati ljubav drugome.

Svi griješimo i imamo priliku da se se promijenimo

Seks, prekrasan i intiman, je namijenjen za zajednicu braka. Ne možemo s njim postupati tako što ćemo dati srca i tijela nekome drugome, a ne bračnom partneru.  Naš svijet je uzeo nešto čemu je namjera bila da bude sveto te ga pretvorio u kulturni hobi. Seks nije loš, no seks izvan nacrta Božje Riječi je šamar Njegovom prekrasnom dizajnu.

VIDI OVO: Bog ne odobrava seks prije braka: Što se događa onima koji su to ipak učinili?

Sve vas koji ste neko vrijeme prakticirali predbračni seks bih ohrabrio da ste prekriveni Isusovom milošću (Rimljanima 5,8), te vam poručio da se zaustavite i procijenite je li vaša veza uistinu utemeljena na Božjoj ljubavi. Svi griješimo i imamo priliku da se se promijenimo. To ne znači da morate raskinuti vezu, ali znači da morate promijeniti smjer. Ako netko ne može cijeniti vašu želju da ostanete čisti prije braka, tada te osobe uopće nisu vrijedne da ih zadržite.

Autor: Jarrid Wilson

NAJNOVIJE!