Jeste li spremni učiniti što vam Bog kaže?

Bog čini čuda u životima onih koji su Mu poslušni!

Ako ste odrasli uz vjeronauk u crkvi, onda znate priču o Jošui i Jerihonu. No morate biti oprezni da tu priču u vašim umovima ne biste objasnili kao nešto divno što je Gospodin davno učinio. Isti taj Gospodin nas i danas vodi, a proučavajući ovu priču mi dobivamo uvid u poslušno življenje.

Jošua je začuo Gospodina: „Svi vi ratnici obiđite oko grada jedanput na dan. Tako činite šest dana.“ (Jošua 6,3). Kako bismo bili poslušni i mi moramo čuti što nam Gospodin govori da trebamo raditi. To znači da moramo čitati i promišljati o Njegovoj riječi, o pokajanju, molitvi i provođenju vremena s Njim.

Jošua je bio poslušan govoreći ljudima: „Pođite i obiđite oko grada, a ratnici neka idu pred Kovčegom Jahvinim“ (Jošua 6,7). On je učinio kako mu je rečeno unatoč trima potencijalnim preprekama:

1. Mogao je sumnjati i preispitivati Božju uputu. Ipak se obilaženje oko grada ne čini kao praktična borbena strategija za pokoravanje grada okruženog zidinama.

2. Mogao je osjećati pritisak da svojim ljudima objasni zašto sve to čine kako bi dobio priznanje i slaganje.

3. Mogao je dopustiti da ga strah okrene od poslušnosti Božjoj zapovijedi.

No Jošua nije učinio ništa od toga. Nakon što je čudo Božji glas, on je sve upute u potpunosti pratio – i bez oklijevanja. Rezultat je bio da mu je Bog uzvratio: „Tada povika narod i odjeknuše trube. Kada se zaori glas truba i bojni povici naroda, padoše bedemi i narod prodrije u grad, svatko odande gdje se našao, i osvojiše ga“ (Jošua 6,20).

Jeste li spremni učiniti što vam Bog kaže, bez obzira na svoje osjećaje ili sumnje? Jošua je bio samouvjeren jer mu je Gospodin obećao dati Jerihon. Božja obećanja nama su isto tako razlog zbog kojeg Mu vjerujemo i zbog kojeg smo mu poslušni.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: InTouch.org

NAJNOVIJE!