Neka svako srce za Isusa pripremi mjesto

Je li pripremili mjesto u vašem srcu za Isusa? 

Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom“. (Otkrivenje 3, 20)

U božićno vrijeme puno se govori o štalici i onome što se ondje dogodilo i trebamo govoriti o tome. No ne zaboravimo zašto se to dogodilo. Zašto je Isus došao iz raja na Zemlju?

Došao je kako bismo mogli imati odnos s Njim i kako bi se On mogao nastaniti u našim srcima. U Otkrivenju 3, 20 Isus je rekao: „Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom“.

Ako netko netko pokuca na vrata vašeg doma, a ne vide u unutrašnjost, možda ćete proviriti kroz prozor i pomisliti: „Neću otvoriti. Ne želim razgovarati s njime“. S vremenom, ta će osoba otići. No ako imate vrata sa staklom i ako ostvarite kontakt očima, postane pomalo čudno. Ako im ne otvorite vrata, znat će da ste to namjerno učinili.

VIDI OVO: Zašto vrata na koja Isus kuca na ovoj slici nemaju bravu i ručku?

Takav je prizor Isusa koji kuca na vrata naših srca i života. Isus nas vidi i mi vidimo Njega. Time što Mu ne otvaramo i ne puštamo Ga unutra u osnovi Isusu zatvaramo vrata pred licem. Govorimo Mu: „Odlazi, ne želim to što prodaješ. Ne zanima me ono što imaš za reći. Ne smetaj mi“. Ako ne kažemo ”da” rekli smo ”ne”.

Isus je rekao: „Onaj koji nije za mene protiv mene je“. (Matej 12, 30) Živi li Krist u nama? Ako ne znamo, ako nismo sigurni onda možda Krist nije ondje. Kao što kaže božićna pjesma „Radost svijetu“, „Neka svako srce za Njega pripremi mjesto“.

Hoćete li sada pripremiti mjesto za Isusa? Hoćete li Ga zamoliti da uđe u vaš život? Oprostit će nam naše grijehe i nastanit će se u našim srcima. Dat će našim životima smisao i svrhu koju cijelo vrijeme tražimo.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org