Stanovnici grada priredili neobično iznenađenje gluhom mladiću

Jedan je gluhi mladić bio dirnut do suza kada je saznao da je cijeli njegov grad naučio znakovni jezik.

Muharrem je mladić iz Istanbula koji je rođen gluh. Stanovnici grada odlučili su učiniti nešto posebno za njega – naučiti znakovni jezik. Izvanrednu akciju organizirala je Ozlem, Muharremova sestra. Pripreme su trajale gotovo mjesec dana.

Napokon je došao i taj dugo očekivani dan

Ozlem je odvela brata u grad u kupovinu. Prvo iznenađenje? Mladića je slučajni prolaznik pozdravio znakovnim jezikom.

Još jedno iznenađenje dogodilo se kada je mladić otišao u pekaru. Prodavač u pekari nudio je vruće pecivo. Ubrzo je Muharrem ponovno bio šokiran kada je sreo stranca koji mu je rekao “dobro jutro”.

Sudionici ovog iznenađenja naučili su specifične fraze. Kada je gluhi mladić htio pomoći podići vrećicu za kupovinu, prolaznik je odgovorio znakovnim jezikom. Muharremu je kao zahvalu ponudio jabuku. Zatim je jedna žena slučajno naletjela na njega da mu kaže da joj je žao zbog njegove nepažnje.

“Oprosti, moja greška”, komentirala je.

Još jedan šok na Muharemovu licu dolazi zbog ponašanja izvjesnog taksiste koji ga u autu pozdravlja znakovnim jezikom. Taksi ga je odvezao ravno do trga gdje je mogao vidjeti sve susjede uključene u projekt. Kako bi snimili događaje, brojne skrivene kamere bile su postavljene po gradu.

Svijet bez prepreka naš je san

Na kraju su organizatori događanja odlučili priznati kako su sve pažljivo isplanirali. “Zdravo, Muharreme”, rekla je djevojka s ekrana gluhom čovjeku. “Kao Samsung, odlučili smo pripremiti malo iznenađenje za tebe”, dodala je. Ispostavilo se da je tvrtka pokrenula poseban pozivni centar za gluhe osobe – Samsung Duyan Eller.

U videu u nastavku možete pogledati kako je sve izgledalo.

Kampanja je imala za cilj promovirati poticajnu poruku: “Svijet bez prepreka je naš san.” Ovako nešto izaziva velike emocije. Muharrem nije mogao suspregnuti suze.

NAJNOVIJE!