Starica je došla na blagajnu platiti namirnice

89-godišnja starica je došla na blagajnu platiti namirnice ne sluteći što joj se dogoditi i tko će joj priskočiti u pomoć.

Kad je bakina kreditna kartica odbijena u trgovini, stranac je platio račun i zauzvrat tražio samo molitvu. A sada obitelj 89-godišnje Marilyn Oettinger želi pronaći “anđela” koji je pokazao takvo suosjećanje.

89-godišnja Marilyn Oettinger pridružila se skupini starijih osoba na trčanju do trgovine. Suprug joj je nedavno preminuo i ovo je bio jedan od rijetkih izlazaka bez pomoći koje je od tada napravila.

Marilyn je oprezno odabrala stvari koje su joj potrebne, a zatim je prišla blagajni da ih plati. I tada se događa nešto potpuno neočekivano!

Odbijena kreditna kartica

Udovica daje blagajnici svoje jedino sredstvo plaćanja. A kad je kreditna kartica odbijena, to je ostavilo Marilyn da se koprca.

Ova kreditna kartica je jedina koju imaju ona i njen suprug. Problem je, međutim, što je kartica na ime Marilyninog pokojnog supruga. A nakon njezine smrti, bez znanja njegove udovice, banka je poništila karticu.

“Bila je”, kaže ženina kći, Margie, “zbunjena, zaprepaštena, posramljena. A ovaj tip ju je spasio.”

Iza Marilyn je stajao potpuni stranac. Ali ovaj čovjek prilazi, govoreći: “Ne brini. Ja ću se pobrinuti za tvoje namirnice.”

Bez oklijevanja, muškarac je platio račun za kupovinu od 109 dolara za ženu čija je kreditna kartica odbijena. I koliko god se trudila, zahvalna baka ne može dobiti kontakt podatke stranca kako bi mu kasnije mogla nadoknaditi novac.

“Pokušala je saznati njegovo ime,” kaže Margie, “ali on je rekao ‘Ne. Samo se pomolite za mene.’”

I stranac je otišao, zadovoljan svojim dobrim djelom.

Djelo ljubaznosti nadahnjuje druge

Slušanje o ovom nevjerojatnom činu dobrote duboko je dirnulo obitelj Marilyn Oettinger, kao i druge kupce koji su svjedočili dobrom djelu.

“Od toga se naježim”, odgovara jedna žena.

Marilynina obitelj očajnički traži dobrog Samaritanca koji je pritekao u pomoć. A već su ispoštovali njegov zahtjev izmolivši nekoliko molitvi za njega.

“Pokušavamo ga pronaći”, kaže Margie Oettinger. “Čak i ako ne želi istupiti, nadamo se da će znati da smo mu nevjerojatno zahvalni.”

Može biti neugodan i uznemirujući trenutak kada je nečija kreditna kartica odbijena. Ali milost i suosjećanje koje je ovaj stranac pokazao podsjećaju nas da je na ovom svijetu ostalo još mnogo dobrote.