Stavite tu stvar potpuno u Božje ruke – On će je preuzeti

Predajte svoju volju i prestanite se boriti i truditi. Stavite tu stvar potpuno u Božje ruke – On će je preuzeti.

Isus je rekao: “Tko ne uzme križ svoj i ne ide za mnom, nije me dostojan” (Mt 10,38). Rekao je i: “Ako, dakle, tko hoće ići za mnom, neka se odreče samog sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi” (Mt 16,24). A Pavao je izjavio: “A ja sam daleko od toga da se ičim ponosim, osim križem Gospodina našega Isusa Krista, po kome je meni razapet svijet i ja svijetu” (Gal 6,14).

Mnogi vjernici dugo se i teško bore kako bi bili poslušni Gospodinu, iskreno nastojeći živjeti svetim životom i biti čisti. Možda dospiju na mjesto praznine – na ono mjesto na kojem nitko na ovoj zemlji ne može pomoći – i oni znaju da ako Gospodin ne dođe da ih promijeni, to se neće dogoditi.

Dobro je razumjeti da je sam Isus bio Bog u tijelu, ali trebao je Očevo vodstvo. “Isus im tada reče: ‘Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa sam od sebe učiniti, nego samo ono što vidi da čini Otac. Što ovaj čini, to jednako čini i Sin. Jer Otac ljubi Sina i pokazuje mu sve što sam čini … Ja sam od sebe ne mogu ništa činiti” (Iv 5,19-20.30).

Ako je Isus trebao pomoć i vodstvo na svakom koraku, koliko više smo mi bespomoćni bez iste Očeve ljubavi i vodstva? Isus je rekao da nas naš Otac ljubi i, dakle, on nam pokazuje “sve što sam čini”. Ako smo u Kristu i njegov Otac je naš Otac, onda smo i mi duboko ljubljeni. Upravo u vremena osjećaja napuštenosti postajemo potpuno ovisni o njemu.

Predajte svoju volju i prestanite se boriti i truditi. Stavite tu stvar potpuno u Božje ruke – on će je preuzeti. Njegov Duh odvest će vas iz smrti i podići u novinu života. Ova istina je jedina nada za one koji su se obeshrabrili u svojoj borbi da hodaju u poslušnosti.

Autor: David Wilkerson