Stavite vjeru ispred straha: 5 Božjih obećanja

Kada nas uhvati strah, teško je vidjeti Božja obećanja. Zbog toga pamćenje slijedećih citata pomaže tijekom teških vremena.

Svijet je ponekad jako strašan. Morao sam prestati gledati vijesti jer su bile jako depresivne. Strah je nešto s čime se borimo cijeli život. Nije važno jeste li muškarac, žena ili dijete. Strah nas sve pogađa te se odjednom nađemo na podu. No, uvijek možemo odabrati vjeru ispred straha.

Bog je znao da ćemo većinu svojih života trčati okolo u strahu i zbunjenosti. On nam kaže što trebamo učiniti. Dao nam je način da kroz ovaj život hodamo s mirom u našim srcima.

PROČITAJTE: 10 moćnih stihova proroka Izaije za borbu protiv straha i pronalazak nade u Isusu

No kada nas uhvati strah teško je vidjeti Njegova obećanja kroz maglu panike. Zbog toga pamćenje slijedećih citata pomaže tijekom teških vremena. Na taj način ćete ih uvijek imati u glavi kada trebate čvrsto tlo pod nogama koje će vam pomoći da se riješite straha.

Stavite vjeru ispred straha

1. „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom“ (Izaija 41,10).

2. „Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more.“ (Psalam 46,2-3).

3. „Sam Jahve ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći!“ (Ponovljeni zakon 31,8).

4. „Do neba je, Jahve, dobrota tvoja, do oblaka vjernost tvoja.“ (Psalam 36,6).

5. „Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač?“ (Rimljanima 8,35).

Bog je s nama. On će nam pomoći. On će nas podignuti Svojom rukom. On je naše utočište. Naša snaga. On je naša pomoć u nevolji. On je uvijek pred nama. Nikada nas neće ostaviti. Njegova ljubav je do nebesa. Ništa nas ne može odvojiti od Njega.

Ovo je samo malena kap u moru obećanja od Boga. Ovo je ujedno jedini način za borbu protiv tuge i straha. Njegova ljubav prema nama jača je od svega što svijet može baciti na nas.

Autorica: Michelle Lindsay; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Faithit.com