Što bi Isus učinio?

U devedesetima postojao je trend nošenja narukvica sa slovima ŠBIU (engl. original W.W.J.D. What would Jesus do?) koja stoje za: Što bi Isus učinio?

Iako je trend prošao, to je pitanje i dalje vrlo vrijedno. Ono je dizajnirano kako bi nas navelo da razmislimo odražavaju li naša djela, riječi i stavovi Isusa Krista.

No, prije nego procijenimo činimo li ono što bi i Isus činio, trebamo razumjeti ono što je On rekao i činio kako je zapisano u Pismu.

Lako je uzeti nekoliko citata i napraviti jednostavnu procjenu Gospodina. Mnogo ljudi je u napasti Isusa uklopiti u sliku onoga što njima odgovara, umjesto da stvari gledaju objektivno.

Da, On je s ljudima postupao s ljubavlju i suosjećanjem, ali im je ujedno govorio da prestanu griješiti te ih je upozoravao na opasnosti pakla.

Ako uistinu želimo činiti što je i Isus činio, onda ćemo trebati više od podsjetnika na narukvici. U Bibliji piše: „(…) zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom i, u brizi za tijelo, ne pogodujte požudama“ (Rimljanima 13,14).

PROČITAJTE: Isus nudi izlaz iz očaja i bespomoćnosti života prožeta grijehom

To znači da moramo naučiti tko je Isus kroz dnevno čitanje Pisma te Mu se moramo moliti da preobrazi naša srca. To će pomoći očistiti naša srca od grijeha te će naše misli i želje biti sukladne Njegovima.

Tada, dok drugima pokazujemo Njegovo suosjećanje i brigu za izgubljene, ali ih ujedno i podsjećamo na opasnosti koje dolaze ako Ga ne odluče slijediti, neki od njih će Mu se prikloniti.

I budući da vrijedi: „(…) Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno“ (Luka 19,10), mi znamo da su naša djela sukladna onome što bi Isus učinio.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org