Što god se dogodi, NIKADA ne smijemo izgubiti Isusa!

“Hoće li Sin Čovječji, kada dođe, naći vjere na zemlji?”

Šadrak, Mešak i Abed Nego otišli su u užarenu peć. A tako i čovjek koji se sastoji od tijela, duše i duha ulazi u peć. Nije li to čas u kom je naša vjera testirana i kušana i kad je naše pouzdanje istegnuto do točke sloma?

Čuo sam prošle večeri da je jedan ugledan komentator nazvao sav svijet umobolnicom. Toliko je trpljenja i žalosti i takva rijeka suza i tuge da to napada utvrdu duše te je lako preuzimaju sumnje i strahovi. Postoje vremena kad se i najsnažniji počnu kolebati.

Zapravo, Biblija proriče slom vjere. “Hoće li Sin Čovječji, kada dođe, naći vjere na zemlji?” Poznat vam je odgovor na to pitanje. Znate i izravnu izjavu nadahnute Riječ Gospodnje koja kaže da će zbog bezakonja koje će se razmahati ljubav mnogih ohladnjeti. Poznata nam je apokaliptička slika laodicejskog razdoblja!

Poznata vam je priča o toj crkvi koja nije ni vruća ni hladna. Poznato nam je proročanstvo u vezi s ljudima koji imaju vanjski oblik pobožnosti, ali su se odrekli njezine sile. Znamo da će mnogi u svojoj nevjeri trčati tamo-amo vičući: “Evo, ovdje je Krist! Eno, ondje je vaše spasenje!” Sve to znamo, ali što ćemo u vezi s tim učiniti? Hoćete li ostati vjerni? Hoćete li reći svojoj duši: “Jedi, pij i veseli se jer današnji dan je nesiguran, a za sutra ne znamo!”? Hoćete li se čvrsto držati svoje vjere koja će se čvrsto držati vas ili ćete je pustiti?

Bit ćete kušani. Bit ćete testirani. U babilonskom kraljevstvu vašega života bit će glasovi koji će vam govoriti da idete malo ovamo i da idete malo onamo. Bit će dani kad će naši bogatiji i dublji dijelovi duhovne naravi biti skloni da budu odneseni nekom bujicom ljudskih emocija. Što ćete vi učiniti u vezi s tim? Hoćete li ući u svoju užarenu peć testiranja i kušnje i čvrsto se držati svoje ljubavi za Gospodina ili ćete biti jedan od mnogih koji će otputovati cestom svjetovne lagodnosti?

Što god se događa, ne smijemo dopustiti izgubiti Isusa. Što god dolazi, moramo slijediti put njegove otkrivene volje. Ovo je čas testiranja. Ovo je dan žestoke kušnje. Ne smijemo to smatrati čudnim, jer vatra očišćuje. Nikada ne smijemo zaboraviti da dok je slatko susresti Isusa u vrtu molitve i hodati s njim stazama ukrašenima cvijećem njegove ljubavi, ništa nije slavnije kao susresti ga u vatri i dopustiti mu da nas on iz nje izvede.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!