NaslovnicaDuhovnostŠto Isus misli kad kaže da ćemo činiti i veća djela od...

Što Isus misli kad kaže da ćemo činiti i veća djela od onih koje je On činio?

“Zaista, zaista, kažem vam, tko vjeruje u me, i on će činiti djela koja ja činim. Činit će i vaše od ovih, jer ja idem k Ocu” (Iv 14,12).

Što Isus misli kad kaže da ćemo činiti i veća djela od onih koje je on činio? Ključ nalazimo u posljednjem izrazu toga retka: “Jer ja idem k Ocu.” Što se točno dogodilo jer je Isus uzašao k Ocu odmah nakon svoje smrti?

-Zemlja je doslovce zadrhtala

-Grobovi su se otvorili i mrtvi su ustali u život

-Isus je u boravištu mrtvih propovijedao radosnu vijest mrtvima

A onda je Isus učinio ovo za nas: “Ja ću moliti Oca, i dat će vam drugog Branitelja koji će ostati s vama zauvijek” (Iv 14,16).

Odlazeći k Ocu, Isus će spasiti sve koji će ga prizvati. Osigurat će uskrsni život i ispuniti svoje sljedbenike svojom vlastitom nazočnošću po Duhu Svetom. Sve što je učinio za kratko vrijeme nakon svoje smrti, sadržano je u ovome: Učinio nas je jedno s Bogom. To je moglo biti jedino “jer ja idem k Ocu”.

To objašnjava veća djela za koja je Krist rekao da ćemo ih mi činiti. U našem tijelu skloni smo misliti o “većim djelima” na istoj ljestvici kao Isusova strahovita čuda:

-Nahraniti ogromno mnoštvo s nekoliko kruhova

-Hodati po vodi

-Vršiti nevjerojatna očitovanja sile iscjeljenja

Ali Isus nam je pokazao što je to “veće djelo”: nošenje svjetla njegova evanđelja – spašavajućeg, oslobađajućeg evanđelja koje mijenja život – svijetu.