Što se dogodi kada svjesno nastavite činiti grijeh?

Mislite li da možete nastaviti činiti nešto za što je Bog rekao da je grijeh i ne trpjeti nikakve posljedice u svom životu?

U Bibliji piše: „Tko nedužno živi, hodi bez straha, a tko ide krivim putovima, poznat će se“ (Izreke 10,9). Bit ćete otkriveni. Kada odlučujete, onda trebate test za integritet tj. nedužnost.

Test za nedužnost znači da se vaš privatni život poklapa s vašim javnim životom – ono što vam je u srcu i što živite su iste stvari. Pitate se: „Bi li htio da svi znaju o ovoj odluci koju upravo donosim?“.

Istina je, kada je riječ o nedužnosti i integritetu, čak i ako možete zavarati sve druge, ne možete zavarati sami sebe. I ako prijeđete preko vlastite savjesti, morate za to platiti.

PROČITAJTE: Kako nadvladati grijeh koji se ponavlja?

Ponekad znamo da ćemo učiniti krivu stvar. Znamo da to ne trebamo učiniti, ali nam ova misao padne na um: „Znam da činim lošu stvar, ali ću ju ipak učiniti jer znam da naš Bog sve oprašta.“

Postoje posljedice za svaki grijeh

Mislite li da možete učiniti nešto za što je Bog rekao da je krivo i ne trpjeti nikakve posljedice u svom životu? To je razlog zbog kojeg On ne želi da odlučite na taj način – jer vas voli, a ne zato što ne želi da se zabavljate.

Bog zna da postoje posljedice za svaku odluku. On zna da svaka loša odluka ostavlja ožiljak na vašem životu. On želi bolje za vas.

Znači li to da nam Bog ne oprosti kada učinimo pogrešnu stvar? Naravno da nam oprašta. On je dobar, daje milosti i prašta. No to praštanje nas ne oslobađa boli i posljedica naših loših odluka. Može vam se oprostiti, a da još uvijek požalite. Može vam se oprostiti, a da još uvijek osjetite bol. Može vam se oprostiti, a da vam veza ipak propadne.

U Poslanici Rimljanima piše: „Znam i uvjeren sam u Gospodinu: ništa samo od sebe nije nečisto. Samo je onomu nečisto tko to smatra nečistim“ (Rimljanima 14,14).

Ovaj citat jednostavno kaže da, ako sumnjamo u nešto, to ne trebamo činiti. To je povreda naše nedužnosti i integriteta. Što god u našim životima ne dolazi od vjere jest grijeh.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!