Što znači slijediti Isusa?

Često puta se nazivamo Kristovim sljedbenicima, ali što to zaista znači slijediti Isusa? Kada je Isus pozvao Petra, Andriju, Jakova i Ivana da Ga slijede, oni su tjelesno ostavili ono što su radili kako bi bili s Njime.

Učenici su imali neoboriv dokaz – svojim ušima su mogli čuti Njegovu Riječ i svojim očima su mogli vidjeti Njegov smjer.

Kako mi danas slijedimo Isusa? Dok budemo analizirali današnji stih vidjeti ćemo četiri krucijalna elementa koja nam pokazuju kako da budemo Kristovi sljedbenici.

1. Učenici su čuli Isusov glas. Danas Krist govori kroz Riječ, dajući nam upute, vodstvo preko svojih izravnih zapovjedi i zabrana, duhovnih principa i biblijskih primjera. Mi imamo u sebi Duha Svetoga koji usmjerava naš put i ispravlja nas kada zastranimo.

PROČITAJTE: 4 načina kako uzeti svoj križ i slijediti Krista

2. Slušali su Ga bez odgode. Jednom kada bi učenici čuli Gospodinovu zapovijed, odmah su je poslušali. Slijediti Isusa zahtijeva ne samo da činimo ono što On želi, već i da to činimo onda i na način kako On to želi.

3. Nešto su ostavili iza sebe. Kako bi slijedili Isusa učenici su napustili udobnost svojih domova i sigurnost redovne plaće. Drugi vjernici mogu biti pozvani da se odreknu nečeg drugog.

4. Išli su za višom svrhom koju im je Krist ponudio. Umjesto samo zarade za život, Krist im je ponudio živote koji će imati vječnu svrhu – biti ribari ljudi za Kraljevstvo Božje.

Biti Kristov sljedbenik ne znači samo se identificirati s Njime. To je posveta i poslušnost koja zahtijeva ostavljanje svega onoga što nam može smetati u tome da živimo u potpunosti za Krista.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!