Student je osjetio probleme s koljenom, a liječnici mu ustanovili neizlječivu bolest

Studentu je dijagnosticiran rijedak oblik raka nakon što se požalio na probleme s koljenom.

Studentu prve godine medicine, Michael Croteau (21) dijagnosticiran je pseudomyogenic hemangioendothelioma (PHE), rijedak oblik raka nakon pogrešnog tumačenja da mu je urasla dlaka na desnom bedru. 

Michael je osjetio zatezanje u desnom koljenu i kvadricepsu tijekom ljeta 2017. godine. Mislio je da je razlog ovome što mu je urasla dlaka na desnom bedru.

On i njegova majka, Susan Williams, medicinska sestra, postali su zabrinuti jer je ova izraslina počela rasti, mijenati boju, i da se čini inficiranom, kad se vratio kući za novogodišnji raspust.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1080287031983598&set=a.157424307603213&type=3

Michael je otišao dermatologu koji ga je upozorio da je ovo loše i poslao da je u medicinski centar u Dallasu da dobije još jedno mišljenje, u travnju 2018. godine.

Student je bio potpuno poražen kad mu je, nakon raznih pregleda, ustanovljeno da ima rijedak oblik raka koji utječe na kožu, mišiće i kosti.

Njegov rak se pretvorio u stotinu tumora koji su se raširili po bedrenoj kosti, mišićima i tkivima njegove desne noge.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1515863858425911&set=a.157424307603213&type=3

– Mogao sam ga osjetiti ispod kože, kao pritisak. Nikad nisam imao uraslu dlaku, ali nisam vjerovao da bi moglo biti nešto drugo. Kopao sam po tome, ali nisam našao dlaku – rekao je Michael.

Nijednom nije posumnjao da je rak

Student se uplašio kad su doktori rekli da razmišljaju o amputaciji, ali su ipak izvršili operaciju. Tumor su počeli liječiti eksperimentalnom oralnom kemoterapijom, a ujedno i zračenjem bedra.

Iako je Michaelov rak trenutno neizlječiv, cilj njegove kemoterapije je bio da zaustavi širenje tumora.

Sarkoma generalno sporo raste i postoji mali rizik da se raširi kao vatra. Obično ne reagira dobro na kemoterapiju ili radijaciju.

– Opcije koje su mi predložene su bile amputacija od kuka nadolje, ili samo da pratimo i nadamo se da se neće raširiti. Nema lijeka. Izabrali smo mogućnost da ga pratimo – izjavio je Michael.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1531856183493345&set=a.538390499506590&type=3

– Potpuno je poražavajuće što nema lijeka za dvadesetogodišnjeg mladića koji je tek završio srednju školu. Ne znamo koliko još vremena ima – jedan mjesec ili šest godina. Trenutno mu prate i točke na plućima. Uvijek će živjeti što je veoma teško za našu obitelj. Trudimo se Michaelu osigurati najkvalitetniji mogući život – rekla je njegova mama.

Unatoč svemu ovome, Michael je nastavio studirati.

– Čim primijetite nešto neuobičajeno na vašem tijelu, provjerite kod liječnika. Rana dijagnoza vam može spasiti život – poručuje Michael.