3 stvari koje Bog želi da naučite u vezi novca

Nekoliko stvari Bog želi da naučite u vezi novca. Životni je proces učiti vjerovati Bogu glede svog novca i time postajati sličnim njemu. 

“Gospodnji blagoslov obogaćuje i ne prati ga nikakva muka.” (Mudre izreke 10, 22)

Zamislite da neki otac odvede svog sina u McDonald’s i kupi mu veliku porciju krumpirića. Dok se voze doma, otac pomisli: “Joj, baš fino mirišu”. Ali kada posegne rukom da uzme samo jedan krumpirić, sin mu odgurne ruku i kaže “Tata, ne možeš dobiti, to su moji krumpirići!”

Dok se oni voze, čovjek pomisli: 

“Nevjerojatno. Dijete mi je zaboravilo da sam ja izvor svega što ima. Odveo sam ga u McDonald’s, naručio krumpiriće, platio ih i dao mu ih. Ja sam jedini razlog zašto ih uopće ima!

Moje dijete ne shvaća da ja mogu uzeti te krumpiriće kada god želim. Mogao bih uzeti cijelo pakiranje i pojesti sam. A mogu svom sinu kupiti i nebrojene kile krumpirića.

Osim toga, ne trebaju mi njegovi krumpirići. Da ih toliko želim, uzeo bih si svoje. Ali želim da nauči biti nesebičan.”

Kada je u pitanju Bog i vaša materijalna dobrobit, ponašate li se ikada kao dječak s krumpirićima? Kada se osjećate kao da vas Bog potiče da svoj novac iskoristite na određeni način, želite li ga odgurnuti i zadržati novac za sebe?

3 greške koje ne smijete učiniti kada nekome nešto dajete

Tri stvari koje nas Bog želi naučiti u vezi novca

Otac je iz priče htio da njegov sin nauči tri pouke, a istu stvar Bog želi da naučite u vezi novca. Prvo, on želi da znate da to nije vaš novac. Vi zapravo ništa ne posjedujete. Sve što mislite da vam pripada zapravo je posuđeno od Boga. Nadalje, Bog može uzeti vaš novac u jednom trenutku ili ga može udvostručiti ili pak utrostručiti. Naposlijetku, on najviše želi da se naučimo biti nesebični i više kao on.

Što se dogodi kada se naučite biti velikodušniji sa svojim novcem? Postajete manje sebični, a više slični Bogu. Tada će vam on povjeriti više jer vam može vjerovati. To dolazi bez prisustva srama, krivnje ili žaljenja. 

“Gospodnji blagoslov obogaćuje i ne prati ga nikakva muka.” (Mudre izreke 10, 22)

Životni je proces učiti vjerovati Bogu glede svog novca i time postajati sličnim njemu. Danas počnite donositi odluke koje će vas odvesti prema ovom cilju.

Nećete zažaliti!

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!