5 stvari koje kršćani ne bi smjeli činiti na poslu

Ovo su pet stvari koje kršćani nikada ne bi smjeli dozvoliti na poslu.

Kašnjenje ili ranije odlaženje

Kada vam je poslodavac povjerio da budete na poslu od 8 do 16, to znači da vas plaća da radite od 8 do 16. Ako je šef otišao, vrijedi isto. Nema isprike za raniji odlazak ili kasniji dolazak, osim u slučaju dogovora i hitnih slučajeva, jer i vas i mene plaćaju da radimo određeni broj sati, stoga moramo raditi taj isti broj sati. I nije važno hoće li drugi raditi isto.

Krađa vremena

Kad smo na poslu, možemo krasti od našeg poslodavca. Ne mislim na krađu olovki i spajalica, već krađu od našeg poslodavca tako što ne radimo najbolje što možemo. Biblija uči: „Što god ruka tvoja nakani učiniti, učini dok je snage“ (Propovjednik 9,10). Apostol Pavao piše o tome u Kološanima 3,23: „I sve što god činite, radite zdušno — kao Gospodinu, a ne ljudima.“ Ako tako ne činimo, ugrožavamo posao, a Bog to smatra grijehom.

Laganje

Čuo sam jednog čovjeka da govori kako reklama zapravo ne laže… samo je proširena istina, ali nije li dovoljno da nešto bude istina bez da bude proširena istina? I je li nešto svejedno istina ako nije proširena? Vjerojatno ne, stoga kršćanin nikada ne bi smio lagati ili „uljepšavati“ stvari kako bi kupac poželio kupiti proizvod ili učiniti da zvuči kao da je njihov proizvod bolji nego što zapravo jest.

VIDI OVO: Molitva za posao: Ovako molite za blagoslov i uspjeh na poslu

Dijeljenje/traženje privatnih podataka

Nekada sam radio u ljudskim resursima za vladu i imali smo pristup svim mogućim osobnim podacima, ali smo te datoteke držali zaključane. Samo nas dvoje imalo je pravo na pristup tim podacima, ali ponekad su te informacije iscurile i osobne datoteke postale poznate drugima u uredu. Čuo sam da se to jednom dogodilo u nekom drugom okružnom uredu i netko je čuo da su ionako počinili krivično djelo prije no što su došli ovamo. Kršćanin bi trebao znati bolje od toga da dijeli osobne podatke na radnom mjestu. Nekoga bi se time moglo povrijediti, plus, to je jednostavno ilegalno… i to je grijeh.

Iskrivljavanje činjenica

Većina kršćana shvaća da ne mogu lagati ili varati, tako da je iskrivljavanje podataka za poslodavca, samo zato što to traži, nešto što uopće ne bi smjeli raditi. Lažno prikazivanje činjenica podrazumijeva kad netko mijenja kredite i zaduženja ili uklanja ili dodaje zapise koji izvorno ne postoje. To bi im moglo donijeti otkaz, ali ako se to dogodi, Bog im može pronaći bolji posao ili posao gdje neće morati lagati i varati za tvrtku.

Zaključak

Velika je kušnja raditi kompromis sa svijetom, ali mi se trebamo razlikovati od svijeta, i premda jesmo u svijetu, ne smijemo biti dio svijeta. To znači da kršćani uvijek trebaju biti na vrijeme na poslu (ako je moguće), ne bi smjeli proširivati istinu do te mjere da ju kompromitiraju, nikada ne bi smjeli dijeliti osobne podatke o radnicima (uključujući tračeve) i nikada ne bi smjeli iskrivljavati podatke, jer osim što je grijeh, također je protuzakonito i možete završiti u zatvoru.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com