NaslovnicaŽivot8 stvari koje me je otac naučio o poštovanju žena

8 stvari koje me je otac naučio o poštovanju žena

Nekoliko velikih stvari me je otac naučio o poštovanju žena. 

Ne činim sve ovo savršeno dobro, niti tvrdim da to činim. Moja namjera je da prenesem izuzetnu mudrost koju su meni prenijeli moj otac i njegov otac.

1. To je nečija kćer

Ovo je nešto ću uvijek smatrati važnim. Moj otac je umio na dobar način postaviti mi stvari u dobar kut gledanja. Učinio je da shvatim kako je svaka djevojka na svijetu ne samo nečija kći, već i Božje stvorenje. Trebao bih se uvijek odnositi prema ženama na isti način na koji bi želio da se netko odnosi prema mojoj budućoj kćeri.

2. Ruke k sebi

Ako niste oženjeni njome, držite se podalje. Ovo je bilo kao pokvarena ploča čiji se stih stalno vrtio u mojoj glavi. Razumio sam principe moga oca, i temelji naše vjere su odigrali važnu ulogu u ispunjavanju ovog principa.

Nitko od nas nije savršen, ali težnja za čistoćom je nešto što je moj otac stalno ugrađivao u moj um. Razumio je ulogu seksa u današnjoj kulturi i ohrabrio me da uvijek pokušavam živjeti iznad onoga što svijet smatra normalnim.

3. Otpratite je kući

Pravilo kavalirstva. Otpratite gospođicu do njezinih vrata, budite sigurni da je ušla u kuću prije nego odete. Još od rane mladosti se sjećam kako su mi i otac i djed usađivali ovo u um.

Mislim da mogu reći da je naša obitelj uvijek težila ponašati se kavalirski, trezveno i ljubazno. Ali iako se ovo može činiti smiješnim, ovaj čin zaista može pokazati ženi koliko je cijenite i poštujete.

4. Budite uvijek vi ti koji će platiti večeru.

Mnogi mogu reći da se vremena mijenjaju, ali ja i dalje smatram ovo pravilo bitnim, bez obzira koliko žena zarađuje. Ta jednostavna gesta pokazuje da ste spremni da se pobrinete za nju podržite je. Platite i njen dio, čak iako naruči odrezak od 60 dolara.

8 stvari koje me je otac naučio o poštovanju žena
Foto: Pexels

5. Ponudite joj svoj kaput ako joj je hladno.

Žrtva je ključni sastojak kada se radi o bilo kojim vezama. Naručio sam ovo promatrajući ponašanje muškaraca iz moje obitelji svakodnevno. Kada pada kiša, nađite nešto što će spriječiti da joj pokisne kosa.

6. Otvorite joj vrata od automobila

Još jedno pravilo kavalirstva. To je jednostavni čin ljubaznosti koji pokazuje ženi da više mislite o njoj nego o sebi. Ako imate motor, pravite se da ih otvarate radi istog efekta.

7. Poštujte želje njezinih roditelja

Bez obzira koliko ludi ili bučni bili, ohrabrujem vas da imate visoko poštovanje za ženine roditelje. To može biti teško nekima od vas, ali obećavam da ćete time zadobiti mnoge poene i kod obitelji i kod vaš dame.

Posljednje što želite je biti u vezi s nekim čiji vas roditelji ne vole. Učinite sve što je u vašoj moći im pokaže poštovanje, čak iako vas to ubiti.

8. Učinite da se osjeća sigurno i zaštićeno

Znam da nisu svi snažni kao ja (očito se šalim), ali ipak postoji nada za one koji žele učiniti da se njihova dama osjeća sigurno i zaštićeno. Nisu vam potrebni dodatni mišići kako bi se vaša dama osjećala sigurnom. Samo pokažite da ste spremni učiniti sve da zaštite nju, njezine stvari i vašu vezu.

Ne činim sve ovo savršeno dobro, niti tvrdim da to činim. Trudim se biti što bolji muž svoje žene, iako ponekad pogriješim. Moja žena mi je nešto najdragocjenije na svijetu, i molim se da budem čovjek kakvog Bog zna da ona zaslužuje.

Moja namjera je da prenesem izuzetnu mudrost koju su meni prenijeli moj otac i njegov otac.

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Jarridwilson.com