stvari koje ti majka nikad nije rekla
Foto: Pexels

Koje to stvari vam majka nikada nije rekla, a trebate ih znati? Blogerica i majka, Natasha Craig, savršeno je opisala točno ono što svaka majka osjeća, zbog čega strahuje i što želi, ali to nikada ne kaže svojoj djeci.

Majka često plače

Plakala je kada je saznala da je trudna. Plakala je kada te rodila i kada te prvi put držala u naručju. Često je plakala od sreće ili straha, još češće od brige. Majka osjeća tvoju bol i sreću, čak i kada uopće nisi svjestan toga.

Majka želi taj posljednji komad kolača

Ali kada shvati da ga i ti želiš, izgubi apetit. Sretnija je kada si ti sit.

Majku boli

Kada biste je počupali, ogrebali noktićima koje se bojala skratiti, boljelo je… A boljelo je i kada biste je ugrizli prilikom dojenja. Boljelo je i kada je rađala, nosila… Često majku boli.

Majka se uvijek boji

Od trenutka kada si došao na svijet, ona je tu kao zaštitnik. Govorila bi NE kada bi netko zatražio da te drži u naručju, jer nitko te nije mogao tako sigurno držati kao ona. Srce joj je zastajalo u trenucima kada si nesigurno koračao prvim koracima. Do kasno bi ostajala budna, provjeravajući je li sve uredu u kući, a rano se budila da te isprati u školu. Kada bi se spotaknuo, tu je bila da te uhvati. Bila je tu da otjera loše snove. Ni noćne more nisu ti mogle ništa. Majka je tu da sve bude kako treba.

Majka zna da nije savršena

Zapravo je ona sama svoj najveći kritičar. Ponekad mrzi samu sebe. Uvijek je htjela biti savršena majka, paziti da ne učini nešto krivo, ali samo zato što je ljudsko biće, pravila je greške, koje je vjerojatno još i danas proganjaju. Kada bi mogla vratiti vrijeme, svaka majka bi željela popraviti ono što je napravila pogrešno. Ali ne može. Zato budi dobar prema svojoj majci, jer radila je kako je najbolje znala.

Mama i dijete
Foto: Brandon Atkinson/Flickr

VIDI OVO: Citati o majci: Najljepše izreke koje potvrđuju da je biti majka blagoslov i čast

Majka te često gledala dok spavaš

Brojne su besane noći kada te molila da zaspeš, pjevušila ti i nadala se da ćeš se ubrzo umiriti. Onog trenutka kada si utonuo u san, gledajući tvoje okice i bezbrižno lice njezin umor istog trena nestao.

Majka te nosila te duže od devet mjeseci

Ona te nosila u naručju dok je čistila, dok je jela… Iako su je boljele ruke i leđa, ona te držala jer si to želio. Ljubila te, grlila, igrala se, a ti si se osjećao zaštićenim.

Majci se svaki put srce slomi kad zaplačeš

Činila bi sve da te utješi, a ako nije uspijevala, bila je beskrajno tužna.

Majci si uvijek na prvom mjestu

Često je izlazila iz kuće gladna, nenaspavana i nedotjerana. Uvijek je stavljala tvoje potrebe ispred svojih. A na kraju dana je bila toliko umorna da često nije mogla ništa za sebe učiniti. No, sutradan, bi opet sve to ponovila jer te voli.

Majka bi opet učinila isto

Biti majka je najteže. Majka plače, trpi, pokušava, ne uspijeva, radi i uči. Majke se raduju i vole više nego što i same mogu zamisliti. I usprkos svoj boli, tuzi, besanim noćima, brigama, majka bi za svoje dijete uvijek i ponovo sve učinila. Zato, sljedeći put kada vidiš svoju majku reci joj hvala i pokaži joj da je voliš. To su riječi koje sigurno uvijek rado čuje.