7 stvari koje vaša kćer ne bi trebala objavljivati na Instagramu

223 lajka. 527 sljedbenika. Znamo da brojevi na Instagramu puno znače našim kćerima.

„Tako si savršena“.  „Jako te puno volimo.“ Poruke koje one primaju na Instagramu znače im još i više.

No zna li vaša kćer što je vama važno kada je riječ o njezinom objavljivanju na internetu?

Dali smo našim djevojkama dopuštenje da imaju Instagram, ali učimo li ih kako da se pravilno predstavljaju na popularnim društvenim mrežama?

Instagram nam daje odličnu izliku kako bismo popričali s našim kćerima o vrijednosti obitelji. Razgovarajte s njom o važnosti riječi i slika koje objavljuje. Neka razumije da svaka njezina radnja na internetu oblikuje njezin ugled.

7 stvari koje vaša kćer ne bi trebala objavljivati na Instagramu

1. „Selfije“

Jednostavno nema nikakve potrebe da se okrene kamera prema sebi, da se napuče usne i objavi takva fotografija. Neka se slikaju s prijateljicama i prave lude izraze lica, ali svakako trebamo odgojiti samouvjerene djevojke koje ne osjećaju potrebu neprestanog objavljivanja slika svojih lica. Recite ne selfijima.

Naučite vaše kćeri da su selfiji nepotrebni i da su one bolje od toga.

2. Provokativne fotografije u kupaćem kostimu

Nema potrebe, u bilo kojem dobu, pokazivati svoje tijelo na internetu bez obzira koliko ono dobro ili privlačno izgledalo. Život u toplijim krajevima i na moru znači da su djevojke neprestano u kupaćim kostimima. Zamolila sam svoju kćer da pripazi o objavljivanju slika na kojima je ona, sama ili s prijateljima, u kupaćem kostimu.

Kada smo prošle godine bili na plaži, moja me kćer pitala da ju uslikam koji put te mi je dala da odaberem one prikladne slike koje može objaviti. Jedine slike na kojima je ona u kupaćem, a da su objavljene, su one koje sam ja uslikala, a koje smo zajedno objavile.

Neka vaša kćer nauči važnost skromnosti na internetu.

Kaufdex / Pixabay

3. Cijeli svoj život

Svi mi trebamo živjeti najbolju verziju našeg života kada smo na internetu. Društvene mreže sadrže samo maleni dio svega predivnoga što se zaista događa u našim životima. Svi mi znamo osobe koje objavljuju svaki dio svog života. Znamo gdje su, s kime su, što rade i što jedu. Nema ništa zanimljivo u osobi koja svaki trenutak svog života objavljuje na društvenim mrežama.

Naučite svoju kćer da gleda na Instagram kao na izložbu pojedinih trenutaka svog života, a ne kao na detaljni dnevnik svakog dana.

4. Fotografije koje bi mogle povrijediti druge

Moja kćer zna da smatram da nije dobra ideja objavljivati grupne fotografije cura na zabavama jer će netko sigurno biti povrijeđen što nije na tim slikama i ne zabavlja se. Nije vrijedno toga. Pitala sam ju da uvijek misli na druge prije nego nešto objavi na Instagramu. U drugu ruku, govorim joj i da se ne mora neprestano brinuti o tome kako će netko reagirati na njezinu fotografiju.

Naučite svoju kćer da slijedi svoje instinkte koji joj govore kada je nešto u redu objaviti, a kada ne.

5. Materijalne stvari

Ovo je jedno veliko ne. Nikada nemojte objavljivati fotografije novih cipela, odjeće, mobitela i sl. Koga briga za to? Želimo odgojiti poniznu djecu koja se ne određuju onim što posjeduju. Snimke raspakiravanja na YouTubeu su pravi primjer onoga što ne treba raditi.

Naučite svoju kćer da se društvene mreže koriste kako bi podijelila svoja iskustva, a ne kako bi se hvalila o stvarima koje posjeduje.

6. Neprimjereni komentari

Ne samo da ljudi gledaju ono što ste objavili nego imaju uvid i u komentare na slike prijatelja.

Učitelj me je obavijestio o nekim komentarima na slike moje kćeri koji nisu bili baš najbolji. Razgovarala sam s njom i objasnila drugim djevojkama zašto trebaju razmisliti i ukloniti svoje komentare.

Naučite svoju kćer da razumije da komentari imaju jednaku vrijednost kao i njezine objave.

7. Bilo što negativno

Vijeće za upis na fakultet će definitivno pogledati što je vaša kćer objavljivala na društvenim mrežama. Upitan jezik i negativne objave mogu odbiti potencijalnu školu od nje. Neka vaše dijete razumije da je jako važno kako se predstavlja na internetu.

Naučimo naše kćeri da njihove objave i komentari mogu utjecati na njihovu budućnost u pozitivnom ili negativnom smislu.

Vrlo mi je važno da iskoristim Instagram kako bi svoju kćer naučila samopoštovanju, skromnosti, empatiji, poniznosti i pravilnoj komunikaciji te kako bi joj ugradila važne vrijednosti.

Autorica: Amy Carney; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com