4 stvari koje će nestati kada se Isus vrati

Koje su četiri grozne stvari s ovoga svijeta koje će nestati kada se Isus vrati na ovaj svijet?

Tugovanje

U Knjizi Otkrivenja (koja zapravo nije Ivanovo Otkrivenje već Otkrivenje Isusa Krista) (Otkrivenje 1, 1-2) Ivan piše: „I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer – prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema. I Sveti grad, novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža“. (Otkrivenje 21, 1-2) Nakon toga: „I začujem jak glas s prijestolja: “Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima“. (Otkrivenje 21, 3)

Mislim da je najveća stvar u vezi ovih stihova to da ćemo vidjeti Isusa Krista, licem u lice po prvi puta. No zasigurno je i to da više neće biti tugovanja isto tako izvrsno. Danas tugujemo za izgubljenima, onima koje smo mi izgubili i onima koji trenutno tuguju zbog svakodnevnih životnih tereta. Nije lako slijediti Krista, ali je nemjerljivo vrijedno ako čitamo posljednja dva poglavlja Knjige Otkrivenja.

Plač

Kada Bog donese kraj tugovanju, On će isto tako donijeti kraj plaču jer Bog kaže: „On će obrisati svaku suzu sa njihovih očiju“. (Otkrivenje 21, 4a) Kada Bog obriše suze one će ostati obrisane. Dio toga zašto više neće biti suza je taj što više neće biti plača. (Otkrivenje 21, 4) Ne možemo imati suze bez plača, no možda će neke od naših suza nastati zbog neizrecive radosti kada prvi puta ugledamo Isusa i padnemo pred Njegove noge. Koja će to radost biti, prijatelji. Stoga ako postoji još jedan plač ispred nas, neka to budu suze radosnice zbog bivanja u Isusovoj prisutnosti i zato što ćemo vidjeti Gospodina i Gospodara.

Kada Isus dođe „On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima“. (Otkrivenje 21, 3b) Ovaj stih je jedan od najljepših stihova iz Biblije i vrlo sličan onome kada apostol Ivan piše Božjoj djeci „i gledati lice njegovo, a ime će im njegovo biti na čelima“. (Otkrivenje 22, 4)

Boli

Što postajem stariji to više cijenim stih koji kaže kako više neće biti boli. Zasad je svakog dana sve više boli i ponekad dođu nove. Godine dostignu svakoga, ali ti bolovi i tegobe će jednoga dana prestati zbog čega će liječnici ostati bez posla. Morat će pronaći novo zanimanje jer neće biti žalosti, patnje, bolesti, rakova i drugih stvari koje iskusimo kroz život.

Možda vi ili netko koga znate sada ima ozbiljnu bolest. No ako vjeruju u Krista onda će jednoga dana imati novo tijelo i prošle stvari će nestati. Kod mene bol ne može proći dovoljno brzo. Kada osjetim bol ona me podsjeća na dolazak Kraljevstva, tako da na neki način bol ima svrhu usmjeravanja naših pogleda prema budućnosti. Dolazi dan kada će bol biti drevna povijest. Nije li vam drago zbog toga?

Smrti

Nakon što sam i sam prisustvovao nekoliko pogreba ne mogu dočekati da ovakvoj vrsti službe dođe kraj. Kraj smrti znači kraj boli, kraj boli znači kraj patnjama, a kraj patnjama znači kraj smrti. Za mene to znači kraj pogreba i to ne mogu dočekati. Zasad tugujem s onima koji tuguju, no za one koji su umrli u vjeri imam istu nadu s kojom su oni umrli, tako da mi zapravo ne stojimo na pogrebnom nego na tlu uskrsnuća. (Daniel 12, 2-3)

Isus je rekao „Doista, kao što Otac ima život u sebi tako je i Sinu dao da ima život u sebi; i ovlasti ga da sudi jer je Sin Čovječji. Ne čudite se tome jer dolazi čas kad će svi koji su u grobovima, čuti njegov glas. I izići će: koji su dobro činili – na uskrsnuće života, a koji su radili zlo – na uskrsnuće osude“. (Ivan 5, 26-29)

Kada je Isus došao da uskrisi Lazara od mrtvih On je rekao: „Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo“? (Ivan 11, 25-26) Ovo je pitanje koje treba biti postavljeno svakome i koje si svatko sam treba postaviti. Vjerujemo li Isusu kada On kaže da tko god umre, ako vjeruje, da će ponovno živjeti? Odgovor na to pitanje označava osobu onome gdje će provesti vječnost.

Zaključak

Prije kraja Knjige Otkrivenja Ivan, dok piše o završetku boli, tugovanja, patnje, žalovanja i smrti, piše još ohrabrujućih riječi. Stvari postaju još bolje jer ćemo napokon vidjeti Boga (Otkrivenje 21, 3). Ivan piše da će djeca Božja „vidjeti Božje lice i Njegovo ime će biti na njihovim čelima. Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova“. (Otkrivenje 22, 5)

Koje novo ime ćete vi imati u raju? Osobno ne znam, ali znamo da Bog imenuje ljude po onome tko su oni. No koje će vaše ime biti osobno ne znam; samo znam da ćete ga imati. Posljednji put okrenimo se pisanju apostola Ivana koji piše o danu kada ćemo vidjeti Krista: „Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest“. (1. Ivanova 3, 2)

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!