6 stvari o seksu izvan braka koje filmovi prešućuju

Opasne stvari o seksu izvan braka koje filmovi i serije danas uglavnom prešućuju i prikazuju kao nešto sasvim normalno. 

1. POŽET ĆEŠ ONO ŠTO SI POSIJAO

Svaki ratar poznaje zakon žetve: ono što je posijao, to će i žeti. Ako sije kukuruz, ubrat će kukuruz. Ako sadi lubenice, rodit će mu lubenice. Ono što posiješ, to ćeš i žeti.

Svatko od nas u svom životu sije neki „rod”. Naša su djela „sjeme”. Nekad, u budućnosti, doći će „žetva” koja će biti u skladu s našim djelima. Kada počneš ulaziti u seksualne odnose izvan braka, siješ sjeme nemorala. U neko buduće vrijeme požet ćeš plodove onoga što sada siješ.

2. VJEROVAO TI ILI NE – ON DJELUJE

Netko će možda reći: „Ali, ja ne vjerujem u zakon žetve”. Međutim, to što ti vjeruješ ili ne vjeruješ ne utječe na to da se taj zakon ostvari. U fizici postoji prirodni zakon koji nazivamo zakonom gravitacije. Možeš ne vjerovati u njega, ali on svejedno djeluje. Ako skočiš s desetog kata, snosit ćeš posljedice toga postupka bez obzira vjeruješ li u zakon gravitacije ili ne. Isto vrijedi za zakon žetve. On stalno djeluje vjerovao ti u njega ili ne.

3. LAŽ S EKRANA: „NITKO NE MORA TRPJETI POSLJEDICE SEKSA IZVAN BRAKA”

Znali mi to ili ne, TV i filmovi su krivi za širenje velike laži vezane za seks. Ta velika laž glasi: nitko ne mora trpjeti posljedice seksa izvan braka. U suvremenim TV-sapunicama 94% seksualnih odnosa odvija se između osobâ koje nisu zajedno u braku.

PROČITAJTE: Može li Bog oprostiti seks izvan braka?

Iz večeri u večer na TV-u i u filmovima možemo vidjeti osobe kako uskaču u krevet nekome tko nije njihov bračni drug. Sve to izgleda tako uzbudljivo i ima malo ili nimalo neželjenih posljedica. Mladi to gledaju i misle da tako treba biti i u životu, ali prevareni su. Dakle, što je tu laž?

Mediji tvrde da stvarnost prikazuju onakvom kakva ona doista jest, ali to nije točno. Svaki dan se 33 000 Amerikanaca inficira nekom bolešću koja se prenosi seksualnim putem. To je stvarnost. A jeste li ikada vidjeli da bilo tko na TV-u dobije neku spolnu bolest? To ne vidimo da se događa.

Na TV-u možda nitko ne plati cijenu nedopuštenog seksa, ali u stvarnom životu plaćamo. Zakon žetve je neosporan. Ako siješ sjeme nemorala, požet ćeš gorak plod.

4. ZARAZIO SE SPOLNOM BOLESTI I TO JE DOVELO DO TEŠKE TRAGEDIJE

Dovoljno je loše to što moraš platiti svoje loše postupke, ali još je gore kad nedužna osoba, netko koga voliš, ispašta zbog onoga što si učinio. Kao i mnogi mladi ljudi i on je htio vidjeti s koliko će djevojaka moći ući u spolni odnos. Tako se zarazio spolnom bolešću. Poslije izvjesnog vremena skrasio se, počeo se baviti biznisom i oženio prelijepu mladu ženu.

PROČITAJTE: 4 razloga zašto Bog zabranjuje seks izvan braka

Tom se paru rodio sinčić – slijep – zbog bolesti njegova oca. Nedugo zatim njegova je mlada žena umrla iz istog razloga. Onda je jedne noći ovaj mladi čovjek, skrhan tugom, uzeo djetešce u naručje i odvezao se na groblje. Ondje je, stojeći pored groba svoje žene, ubio svoga sinčića, a onda je i sebi oduzeo život.

5. „ODGOVORAN SEKS”?

Neki misle da je seks izvan braka u redu dokle god je to „odgovoran seks”, odnosno sve dok „poduzmeš odgovarajuće mjere da ne zatrudniš ili da ne dobiješ neku spolnu bolest”. Međutim, seks izvan braka je moralno pogrešan, bez obzira hoćeš li „poduzeti mjere”. Ako kažeš da nije tako, to je kao da kažeš: „Nema ništa pogrešno u pljačkanju trgovine dokle god te ne uhvate”.

Ako imaš spolne odnose izvan braka, čak i ako „poduzmeš sve mjere zaštite” koje možeš poduzeti, to neće spriječiti da zakon žetve djeluje. Požet ćeš ono što si posijao. Može proći i cijela školska godina, a da ne „zaglaviš”.

Nema trudnoće, nisi dobio nikakvu spolnu bolest i nitko nije otkrio što si napravio. Možda ćeš tako moći raditi tijekom cijelog školovanja. Ali zakon žetve kaže: „Bit će žetve”. To je istina i to će se dogoditi. Jednog ćeš dana ubrati gorak plod.

6. DOBRO SJEME DAJE DOBAR PLOD

Naravno, za zakon žetve nisu vezani samo negativni ishodi. Postoji i pozitivna strana: ako si od onih mladih koji su dovoljno hrabri i razumni da se usprotive masi i da se čuvaju za brak, onda možeš željno iščekivati predivnu žetvu.

PROČITAJTE: Zašto su seksualni odnosi izvan braka grijeh?

Julijanna je radije odabrala ostati sama nego ići s nekom od prijateljica na zabave na kojima ima alkoholnih pića i nemorala. Njezinim je prijateljicama to izgledalo kao da propušta toliko tinejdžerskih uživanja. Ipak, ona je primila nagradu.

Jedan je prijatelj kasnije o njoj napisao: „Pogledaj Julijannu: ima lijep život i predivnog muža koji je silno voli. Duboko u duši je sretna.

Izvor: Book.hr; Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

NAJNOVIJE!