stvari koje bih poručio kršćanima koji masturbiraju
Foto: Pixabay

Poruka kršćanima koji su iskompleksirani masturbacijom!

Bog u našim životima rješava stvari jednu po jednu. Ako smo u svakodnevnom životu osjetljivi prema Svetom Duhu, moguće je slušati Boga. Može to biti bolno, ali je uvijek moguće.

Autor John White u svojoj knjizi ”Drugo lice erosa” poručuje četiri stvari kršćanima koji su iskomplesirani masturbacijom:

1. Bog je itekako kadar da vas izbavi. 

Ako to trenutno ne čini, možda Ga – koliko god vam se to činilo nevjerojatnim – nešto drugo u vašem životu brine.

2. Vaše je mišljenje o ozbiljnosti vašeg problema preuveličano.

Pretražite li Bibliju, naći ćete mnoge vrline koje Bog od vas zahtijeva i grijehe na koje vas upozorava. Kako stojite prema njima? Kako bi bilo da zaboravite svoj problem i da biblijske zapovijedi shvatite ozbiljno?

VIDI OVO: Je li masturbacija (seksualno samozadovoljavanje) grijeh?

Masturbiranjem ne vrijeđate nikoga osim sebe, ali koga ste ovog tjedna povrijedili svojim sarkazmom, svojom hladnoćom, svojom zaboravljivošću, lijenošću, pomanjkanjem takta i ljubaznosti? Koliko ste minuta unutar dvadeset četiri sata slavili Boga.

3. Zahvalite Bogu za svoje seksualne osjećaje. Ne mrzite ih.

Možda je s njima teško kao s neukroćenim konjem, ali oni predstavljaju jedan od najbogatijih poklona kojima vas je Bog obdario. Stvorio vas je da osjećate seksualnu želju. Radujte se i uživajte u njoj. Zahvalite Mu i za onaj dan u kojem ćete postati gospodarem svojih seksualnih poriva. Mada se oteglo, taj će dan doći ukoliko dopustite Bogu da bude gospodar u drugim područjima vašeg života.

4. Prestanite sami sebe mrziti.

Ne slušajte beskrajne mučne optužbe tužitelja braće (Sotone), koji vas optužuje dan i noć (Otk 12,10). Ako ste oboreni, Bog vas čeka raširenih ruku. Svakako ječite, ali donosite svoj stid do prijestolja milosti, gdje će se oprati krvlju.

VIDI OVO: KRŠĆANI I MASTURBACIJA: Ako masturbirate, postoji nekoliko stvari koje biste smjesta trebali saznati!

Vaša se volja oslobađa, a jednoga dana oslobodit će se i okova masturbacije. Stoga se naučite u vjeri smijati svojim lancima.

Ne dopustite da vas masturbacija obeshrabri i da izazove gnušanje. Thomas R. Kelly je rekao: ”Poniznost ne počiva na… zbunjenosti, obeshrabrenosti i gnušanju nad samim sobom i našim jadnim životima. na mračnoj potištenoj atmosferi. Počiva na otkriću savršene Božje divote.”

Kazao je i ovo: ”Kad sami sebe opet ulovite, ne gubite vrijeme u samooptuživanju, nego se tiho pomolite za oproštaj te počnite iznova odande gdje jeste. Ponudite mu skrušenu molitvu i recite: ‘Takav sam, ako mi Ti ne pomogneš.’ Ne dajte mjesta obeshrabrenosti, nego se uvijek mirno vraćajte Njemu i čekajte u Njegovoj prisutnosti.” (T. R. Kelly, A Testament Devotion).