Stvari koje ćemo vidjeti u posljednjim danima

Stvari koje danas vidimo ćemo sve više viđati u posljednjim danima. One su znak da je kraj blizu.

„Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti“ (2 Petrova 3,11-12). 

Čuo sam za neke kršćane koji su stajali pokraj ceste te su držali rukom napisan znak s ovim riječima: Kraj je blizu. Obratite se prije nego bude prekasno. 

Netko je autom prošao pokraj njih, stao na kočnicu, spustio prozor i viknuo: „Vi glupi kršćani! Zašto jednostavno ne ostavite ljude na miru?“ 

Tada je podigao prozor i stao na gas. Nekoliko trenutaka je prošlo, a oni su čuli glasan pljusak. Jedna se osoba okrenula drugima te je rekla: „Možda samo trebamo staviti znak na kojem piše da je most srušen.“ 

Možemo pronaći mnogo znakova, mnogo upozorenja, koji govore jednu stvar: pripremite se jer se Isus Krist vraća. Pogledajte na današnji svijet. U naš rječnik ušli su novi izrazi kao što je pandemija, društvena distanca i imunitet krda. 

VIDI OVO: Znakovi smaka svijeta: 6 stvari koje dokazuju da smo blizu

Evo još jedna riječ koja postaje sve učestalija: kuge. U Starom Zavjetu smo čuli priču o kugama koje su pogodile Egipat. No, ujedno smo imali kuge tijekom povijesti. Biblija nam kaže da će u zadnjim danima biti povećan broj kuga. 

Naslov u ožujskom broju The Jerusalem Post-a je pitao: „Zašto neki kršćani vjeruju da je koronavirus apokaliptično proročanstvo?“ 

Odgovor je taj da Biblija kaže da ćemo vidjeti takve stvari u posljednjim danima. Zapravo, Biblija nam kaže da budemo svjesni mnogih stvari. Uspoređuje događaje s kraja vremena s porođajnim bolima koji se pogoršavaju kako se žena sprema roditi. 

Biblija kaže da, kada vidite da se te stvari, ne samo događaju, nego se neprestano ponavljaju, to je znak da je kraj blizu. 

Kada smo pomireni s Bogom, onda se radujemo Njegovom povratku. To nas duhovno drži budnima. I sve to dovodi do toga da želimo živjeti božanskim životima. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org