NaslovnicaDuhovnost5 stvari koje zreli kršćani ne rade

5 stvari koje zreli kršćani ne rade

Ovo su pet stvari koje zreli kršćani više ne rade.

Borba protiv nevažnih stvari

Stvarno boli kada se kršćani bore protiv stvari koje nisu bitne za naše spasenje. Jedan je čovjek rekao da Biblija uči jedno, a drugi govori drugo, ali ispostavilo se da su oboje pogriješili. Nažalost, nijedno nije htjelo priznati da su u krivu, niti su se ispričali jedno drugome. Ako raspravljate o stvarima u kojima Biblija nije jasna, onda vi (i ja) moramo u tome sazrjeti.

Suditi po gledanju

Nekad sam jako griješio u tome. Pogledao bih nekoga i odmah ga procijenio. Doista, prosuđivao sam ljude očima i to bi uvijek ispalo loše. Bog, koji je providio tko će biti sljedeći izraelski kralj, rekao je Samuelu: „Ne gledaj na njegov izgled ni na njegov visok stas, jer sam ga odbacio. Ta GOSPOD ne gleda kao što gleda čovjek; jer čovjek gleda na oči, a GOSPOD gleda na srce“ (1. Sam 16,7). Zreli kršćani više ne procjenjuju ljude po gledanju. Znaju bolje od toga.

Prihvaćanje drugih

Naša crkva je crkva ispunjena milošću. Imamo bivše osuđenike, osobe s invaliditetom, ljude različitih boja kože i nacionalnosti, beskućnike i tako dalje. Učimo se (teži put) prihvaćati druge, uključujući njihove pogreške. Ako ne prihvaćamo druge, onda ne shvaćamo da Bog nas prihvaća u Kristu. Ne bismo se trebali spoticati na ono što je iza ljudi. Ono što je iza nas ostaje iza nas. Zreli kršćani naučili su prihvaćati druge, bez obzira tko su ili odakle dolaze.

VIDI OVO: 10 osobina duhovno zrele žene

Kršenje Božjeg zakona

Nitko od nas nikada neće biti bezgrešan u ovom životu. Ako kažemo da nemamo grijeha, nazivamo Boga lašcem (1. Ivanova 1,8. 10). Apostol Ivan kaže da, ako sagriješimo, moramo to priznati, te da smo lišeni Božje slave (Rim 3,23), ali ne ostajemo tamo. Nastojimo griješiti što manje, i zreli kršćani trebaju griješiti sve manje. No, kako rastemo u vjeri, nastojimo sve rjeđe kršiti Božji zakon. Rastemo u svetosti, možda polako, ali posvećenje traje čitav život i zreli kršćanin to razumije.

Odupiranje Božjoj volji

Novi kršćani se još uvijek uče Božjoj volji, i premda je Njegova volja otkrivena u Bibliji, još uvijek se trudimo slušati, ali zreliji kršćani su otkrili da je Božja volja poznata, stoga čitaju Bibliju i poznaju je. Zatim nastoje otkriti Božju volju konkretno za svoje živote i poslušati je. Zreli se kršćani vrlo vjerojatno neće odupirati Božjoj volji jer dovoljno čitaju Bibliju da ju poznaju, ali također donose odluku da ju slijede.

Zaključak

Općenito govoreći, zreli kršćani se ne bore jedni protiv drugih služeći se Biblijom; ne procjenjuju ljude ili situacije po gledanju; prihvaćaju druge onakve kakvi jesu; obično ne krše Božji zakon i ne opiru se Božjoj volji jer ju saznaju u Božjoj Riječi.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com