Sumnjaš li da će Bog ispuniti svoje obećanje?

Sumnjaš li da će Bog ispuniti svoje obećanje? Zar će tvrđavu na stijenama odnijeti bura? Zar će se nebeske žitnice isprazniti?

Misliš li da nebeski Otac zaboravlja na tebe, a niti jedan vrabac ne pada na zemlju bez volje našeg nebeskog i sva je naša kosa na glavi izbrojana, gubiš li povjerenje i dalje i sumnjaš? Možda će nevolja trajati tako dugo dok se ne pouzdaš u Boga — tada će prestati.

Ima ih mnogo koji su prolazili kroz kušnje i bolna iskustva dok na kraju u svom očaju nisu naučili vjerovati Bogu. Onog trena kada su povjerovali bili su spašeni, uvjerili su se da Bog ispunjava svoja obećanja.

VIDI OVO: 8 prekrasnih istina o Bogu za one s velikim sumnjama

Ne sumnjaj u Njega!

Ne sumnjaj više u Njega! Ne služi više Sotoni i ne muči sam sebe nedostojnim mislima o Bogu. Nemoj misliti da je mala stvar sumnjati u Svemogućeg. Zapamti, to je grijeh! Ne mali grijeh, već najveći zločin.

Anđeli nikada u Njega ne sumnjaju, a niti demoni: samo ga mi obeščašćujemo svojom nevjerom i nepouzdanjem. Trebali bismo se stidjeti zbog toga!

Naš Bog ne zaslužuje da toliko sumnjamo u Njega, ta iskusili smo u našoj prošlosti koliko je istinit i vjeran svojoj riječi. Primili smo toliko dokaza Njegove dobrote i ljubavi da je podlo i neoprostivo što dopuštamo sumnji da se uvlači u naše srce.

Od sada se žestoko borimo protiv sumnje u Boga, jer je sumnja neprijatelj našeg mira i Kristove časti. U nepokolebljivoj vjeri se uzdajmo u ono što je obećao da će ispuniti.

Gospodine, vjerujem! Pomozi mojoj nevjeri!

Autor: Charles Spurgeon