Tužni suprug napisao pismo liječnicima i sestrama nakon smrti svoje supruge

Tugujuće pismo supruga koje je napisao liječnicima i sestrama je toliko dirljivo da ćete pored sebe željeti imati paketić rupčića dok ga budete čitali.

Peter DeMarco zasigurno nije očekivao da će postati udovac i pogotovo ne tako brzo, pogotovo ako uzmemo u obzir da je njegova žena Laura imala 34 godine u vrijeme svoje smrti.

Gubitak je bio šok i djelovao je devastirajuće, što samo dodaje na moći Peterovih riječi upućenih bolničkom osoblju nakon Laurine smrti. Tugujuće pismo ovog supruga je tako prekrasno da ćete pored sebe željeti imati paketić rupčića dok ga budete čitali.

Gubitak Laure

Ono što je ”krivo” za Laurinin preuranjeni odlazak je težak napad astme. Očekivali biste da će njezin suprug Peter otići kući tugovati. Ono što ne biste očekivali jest iskreno pismo zahvalnosti koje je poslao bolnici nakon njezine smrti. To je upravo ono što je CHA bolnica Cambridge dobila od Petera. Poslao je pismo u kojem je zahvalio svakom djelatniku koji je pomogao u brizi za Lauru, sve do čistačica.

Iznad i izvan

Pismo tugujućeg supruga je dubinski prekrasno. Objavljeno je u The New York Timesu i nadahnulo je mnoge. Pismo započinje Peterovim objašnjavanjem toga kako je iznenadio svoje prijatelje i obitelj time što je zapamtio ime svake osobe koja je u bolnici brinula za Lauru. Pozdravlja ih zbog kvalitete brige koju su pokazali prema njegovoj ženi, ali i za nevjerojatnu suosjećajnost koju su pokazali njemu i ostatku Laurine obitelji.

„Koliko puta ste mi pomogli postaviti naslonjač što je moguće bliže krevetu, puzali kroz hrpetinu žica i cijevi koje su bile oko njenog kreveta kako bi je pomaknuli malo prema naprijed“, napisao je Peter.

Nastavio je: „Koliko puta ste me zagrlili i utješili kada sam osjećao da se lomim na komadiće ili se raspitivali o Laurinom životu i o tome kakva je bila kao osoba, odvajali vrijeme za gledanje na njezine fotografije ili čitali stvari koje sam napisao o njoj? Koliko puta ste loše vijesti izrekli suosjećajnim riječima i tugom u svojim očima“?

To je samo nekoliko primjera gdje je bolnička njega i skrb prema Lauri bila iznad očekivanog. Od dopuštanju Peteru da dovede više od 50 posjetitelja za posljednji ispraćaj s Laurom, do zatvaranja jednog oka kada je Peter donio Colu, mačku koju je par volio. Liječnici, sestre i svi ostali koji su bili redovito uključeni išli su iznad i izvan u teškom razdoblju ove obitelji.

Posljednjih sat vremena zajedno

No ono što Peter naziva ”dar izvan darova” bio je posljednji čin ljubaznosti koji se ističe iznad svih. Dvije sestre, Donna i Jen dovoljno su pomaknule Lauru kako bi Peter imao mjesta biti pored nje. Zatvorili su zastore i vrata, ugasili su svjetla i omogućili im sat vremena nasamo, bez ikakvih ometanja.

„Svoje sam tijelo približio njezinom. Bila je tako lijepa. To sam joj rekao, milujući njezinu kosu i lice. Polagano joj podižući spavaćicu, poljubio sam njezine grudi i naslonio svoju glavu na njih. Osjetio sam kako se podižu i spuštaju svakim udahom. Njezini otkucaju su odjekivali u mojim ušima. To je bio naš posljednji, nježni trenutak kao muža i žene i bio je prirodniji, čišći i utješniji nego bilo što što sam ikada osjetio. Nakon toga sam zaspao“.

Dodatna njega koju je bolničko osoblje pružili Peteru i njegovoj obitelji nije što što ćete pronaći u bilo kojem medicinskom ili bolničkom priručniku. Ono je došlo iz srca. To je istinska želja da se služi i pomogne drugome. Upravo to je ono što sestre, liječnike i svo medicinsko osoblje čini tako posebnima.

Jedni druge poslužujte – svatko po primljenom daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti“! (1. Petrova 4, 10)