Sve što u vjeri zamoliš, dobit ćeš

Sve što u vjeri zamoliš, dobit ćeš. (Matej 21,22) Ovaj divan tekst će vam pojasniti što znači ovaj biblijski stih.

Jednom davno dok sam hodao stazom života ugledah ploču na kojoj je pisalo: “Nebeska trgovina”. Kad sam se približio, vrata se otvoriše. I prije nego sam postao svega svjestan, nađoh se unutra.

Svuda oko sebe vidio sam anđele! Jedan mi pruži košaru i reče: “Smiješ kupiti sve što želiš. U ovoj trgovini ima svega za čim čezne kršćansko srce, a što danas ne možeš ponijeti, možeš po to doći sutra.”

Prvo što sam uzeo bilo je STRPLJENJE, a zatim sam dohvatio LJUBAV. Oboje su se nalazili na istoj polici.

Ubrzo sam pronašao RAZUMIJEVANJE koje sam također uzeo, ta ono nam posvuda treba. Uz to sam uzeo 2 kutije MUDROSTI i 2 vrećice VJERE. Nisam naravno zaboravio DUHA SVETOGA koji se nalazio na sve strane.

Onda sam potražio malo SNAGE i ODVAŽNOSTI, koji su mi od velike pomoći na poslu. Kad mi je košara bila skoro puna, sjetih se da bi mi još trebalo MILOSTI i BLAGOSLOVA. Nisam smio zaboraviti SPAS DUŠE.

Krenuo sam prema blagajni da platim. Imao sam sve potrebno da bih ispunio SPASITELJEVU volju. Kad sam bio skoro pred blagajnom, ugledah MOLITVU! Iako je košara bila puna, nekako sam ju strpao unutra.

Znao sam da bi mi vani mogla zatrebati. MIR i RADOST nalazili su se na malim policama. I njih sam također dohvatio. SREĆA je visjela na stropu. Uzeo sam jedan komad.

Već sam bio na blagajni pa upitah: “Koliko trebam platiti?” Blagajnik se nasmiješi i reče: “Uzmi košaru sa sobom kuda god kreneš.” Još jednom upitah: “Dobro, ali… Koliko stvarno trebam platiti?” On se ponovo nasmiješi i reče: “Ti se više ne trebaš za to brinuti. Isus je već davno platio račun.”

Sve što u vjeri zamoliš, dobit ćeš.  (Matej 21,22)