Ovaj svećenik dovodi na misu pse lutalice … I ima jedan zahtjev za vjernike

Brazilski svećenik  je oduvijek imao posebno mjesto u srcu za pse. Ovaj svećenik pušta pse lutalice u crkvu tijekom mise nedjeljom.

Svećenik dovodi pse u crkvu u nadi da će im naći dom kod svojih župljana. Psima je dozvoljeno kretanje po cijeloj crkvi, a misa se održava normalno dok psi šetaju. Ponekad spavaju kraj oltara ili na prolazu.

Psi pred oltarom

Zahvaljujući svećeniku Joãu Paulu Arauju Gomesu – svećeniku koji je postao poznat po tome što je od vjernika tražio udomljavanje napuštenih pasa.

U medijima se dosta pisalo o radu ovog svećenika, koji je, između ostalog, rekao da pse samo ne hrani, već i brine o ozlijeđenim i bolesnim kućnim ljubimcima.

“Uvijek će moći ući, spavati, jesti i piti, naći ovdje zaštitu i sklonište. Ovo je Božja kuća, a oni su Božja bića”, napisao je ovaj svećenik na svojoj Facebook stranici.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613355105779622&set=a.182413758873761&type=3

Kako je sve počelo?

Točan datum početka ovih neobičnih aktivnosti nije poznat. Međutim, lokalni mediji prisjećaju se trenutka kada su župljani donijeli KOKOŠI u crkvu jer su ih htjeli prodati i iskoristiti zaradu u dobrotvorne svrhe.

VIDI OVO: Psi lutalice spasili novorođenče bačeno u kanalizacijski otvor

“Ponudio sam da uzmem pse, udomim ih i pustim u crkvu”, rekao je svećenik i dodaje:

“Možda mislite: Božja Riječ kaže da treba voljeti ljude, a ne životinje – kakav nedostatak vjere! Kada volim, spašavam, štitim životinju, volim i štitim i spašavam čovječanstvo. A evanđelist Matej pokazuje da ćemo biti suđeni upravo zbog ljubavi. Volite sve, uključujući prirodu i životinje, i ne bojte se da će vam se otvoriti nebeska vrata!”.

Ovaj svećenik ima nekoliko volontera koji ga podržavaju u njegovanju pasa. Njihov rad možete vidjeti na Instagramu, jer svećenik redovito objavljuje fotografije i video zapise.

 

NAJNOVIJE!