Sveto Pismo ima snažnu poruku za sve one koji osjećaju da će odustati
Foto: Suzanne McWhannell/Flickr

Svi znamo da život ne ide uvijek po planu. Odnosno, ne ide uvijek po našim planovima. Bez obzira prolazimo li mi kroz nevolje, ili pomažemo drugima da prođu kroz svoje poteškoće, pronalaženje motivacije da ustrajemo je nešto s čim se svi borimo s vremena na vrijeme.

Kada se nađemo usred oluje, ne radi se samo o tome da se moramo nositi s onim što nam se događa, već se moramo boriti i protiv želje da odustanemo. Naša želja da se prestanemo truditi kada postane teško, postaje još veća kada ne možemo vidjeti svjetlo na kraju tunela, kada ne shvaćamo zašto doživljavamo to, i kakvo dobro će izaći iz te patnje.

Ali iako ne možemo uvijek prepoznati Njega na dijelu, Bog je uvijek svjetlo na kraju tunela, bez obzira koliko da je mračno. Može zvučati kao klišej da Bog može iskoristiti naše najgore dane da od njih stvori najbolje stvari za nas, i možda mislite da prijatelji samo žele da se bolje osjećate kada vam govore da Bog ima nešto veće u planu za vas, ali je to zaista istina koju potvrđuje Božja riječ.

Ako gubite nadu, i ako ste na rubu da u potpunosti odustanete, ovi biblijski stihovi su jedni od mnogih koji vas mogu ohrabriti pronaći Boga u svemu i u svako doba. Također je dobro podijeliti ih s voljenim osobama koje prolaze kroz teška vremena.

Galaćanima 6,9: “Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!”

Efežanima 3,20: “Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti.”

Marko 10,27: “Isus upre u njih pogled i reče:” Ljudima je nemoguće, ali ne Bogu! Ta Bogu je sve moguće! ”

Hebrejima 12,1-3: “Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka, odložimo svaki teret i grijeh koji nas sapinju te postojano trčimo u borbu koja je pred nama! Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega. Doista pomno promotrite njega, koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da – premoreni – ne klonete duhom. ”

2. Korinćanima 4,7-9: “To pak blago imamo u glinenim posudama da izvanredna ona snaga bude očito Božja, a ne od nas. U svemu pritisnuti, ali ne pritiješnjeni; dvoumeći, ali ne zdvajajući; progonjeni, ali ne napušteni; obarani, ali ne oboreni.”

Psalam 25,15: “K Jahvi su svagda oči moje upravljene, jer mi nogu izvlači iz zamke.”

Autorica: Allanah Francis; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today