10 tajni o seksu koje bih voljela da sam znala prije udaje

Postoje tajne o seksu koje bi žene trebale znati prije udaje, a autorica u nastavku iznosi njih deset. 

Imam 41 godinu i udana sam za nevjerojatnog čovjeka skoro dva desetljeća. Ali ako bih mogla vratiti vrijeme unatrag kada sam bila sama i naivna djevica, evo što bih rekla …

Draga pred-bračna Ja, (oko 1994.)

Znam da trenutno nemaš vezu, ali za samo nekoliko mjeseci ćeš započeti hodati s muškarcem kojeg ti je Bog namijenio. I evo iznenađenja – znaš ga od trećeg razreda. Da, to je taj dečko s “lonac” frizurom koji je tajno stavljao ljubavna pisma u tvoju klupu. Pa, iako si ga godinama odbijala, vas dvoje ćete se uskoro zaljubiti i vaši životi će biti zauvijek izmijenjeni.

10. Seksualni odnosi će donijeti neke snažne pomiješane emocije u početku

Sve što su te do sada učili je bilo vezano za čistoću, uzdržavanje od seksa, i kako trebaš biti dobra djevojka, ali da se sa dva zavjeta, parom prstena i poljupcem sve mijenja? Bit će teško shvatiti sve ovo u početku, ali vremenom ćeš razumjeti da je to sve Božja svrha. Nauči pustiti ono što je prošlo i nauči uživati u ovoj novoj slobodi. Ono čega ste nekad čuvala je sada predivan dar, zato ga prihvati.

9. Seks stvara fizičku i emocionalnu povezanost

Možda ovo nećeš u potpunosti razumjeti u početku, ali kasnije hoćeš. Seksualni odnosi nemaju samo fizičku stranu, već čine da zaista uzrastate zajedno, a to stvara emocionalnu blizinu koju nikad prije nisi spoznala. Kroz ovo postajete ovisni jedno od drugog u životu koji je zdrav. Ova intimnost je potrebna kako bi vaš brak sazrio na Božji način.

8. On misli na seks, mnogo

Što misliš koliko puta dnevno on pomisli na seks? Što god da si prvo pomislila – pomnoži to sa 20. Znam da ti je to sad skroz nepoznato, ali ćeš ubrzo razumjeti. Samo ovo zapamti: Bog ga je posebno stvorio takvim, i to je dobro. Ne dozvoli da te to živcira, i nemoj biti previše čedna. Daj sebe slobodno i često. On će zbog toga biti sretan i automatski će misliti da si privlačna zbog toga. Nema na čemu.

7. Daj sve od sebe da svoje emocije skloniš u stranu.

Ovaj savjet će biti pravi izazov za tebe jer si: a) djevojka i b) mnogo sebe daješ emocijama, što može utjecati na tvoj seksualni život. Možda će događaji iz tog dana, riječi koje su ti rečene ili ludi miks hormona proizvesti loš utjecaj na tvoj um. Ove stvari te mogu odvući od intimnosti. Molim te, pazi se ove navike. Život je ponekad težak, ali te tvoj muž treba, a i ti njega.

6. Obrati pozornost na njegove emocije

Samo da znaš, seks ni za njega nema samo fizičku stranu. On također ima emocije. Ako osjeća da ga želiš, njegovi svakodnevni stresovi i brige postaju beznačajni. Njegov svijet se može rušiti, ali ako si ti pored njega, onda on ima sve što mu treba. Tvoja ljubav i odobravanje su mu sve.

5. Ne čekaj na pozivnicu

Sjećaš se čestitosti i čednosti? Možda nemaš u sebi te “naprednosti”, ali sada imaš svaku dozvolu da budeš pomalo agresivna, seksualno govoreći. Dobro je da s vremena na vrijeme preuzmeš inicijativu, i sigurna sam da će mu se ta ideja svidjeti.

4. Nemoj ga kažnjavati uskraćivanjem seksa

U svim brakovima dolazi do neslaganja. Neki problemi će biti veći od drugih, ali je neizbježno da se u nekim trenucima nećete složiti. Pokušajte zajedno riješiti te probleme, i nemoj okretati vodu na svoj mlin. Tjeranje inata nikada nije privlačno. I što god budeš radila, ne kažnjavaj ga time što nećeš imati seksualne odnose s njim. Ne koristi moć uzdržavanja da pošalješ poruku osvete. Bračna intimnost raste u davanju.

3. Budi otvorena s njim u vezi onoga što ti se sviđa

Da, i kroz ovo moramo proći. Nećeš vjerovati, ali nekako se dospije do ove točke u braku i to je dobro. I samo da znaš, zdrav seks je odlika zdravog braka. A da bi seks bio dobar, ključna je komunikacija.

2. Izbaci ružnu sliku o svom tijelu kroz prozor

Jednog dana tvoje tijelo će roditi četiri velike bebe, i nikada više neće izgledati kao prije. Ali na sreću, on te bez obzira na to voli. Samo zato što si sada u ulozi majke, ne znači da ćeš prestati brinuti o sebi – samo nemoj vjerovati laži da moraš biti supermodel kako bi ga uzbudila. On te voli zbog tebe i ono što si stvorila tijekom mnogo godina braka je samo po sebi lijepo.

1. Predstoje ti dobre stvari

Mislit ćeš da je medeni mjesec izuzetan, ali pogodi ovo? Postat će sve bolje i bolje s vremenom! Govoreći s tobom nakon dva desetljeća prakse, naš seks sada gradi put ka remek dijelu. Na sreću, pratila si njegovo pobožno vodstvo u braku i milošću Božjom, ne možeš a da se iznova i iznova ne zaljubljuješ u njega. Zato drži svoje oči samo na njemu i tvoja budućnost s njim će biti prava avantura.

Usput, nadam se da štedi novac za tvoj put iz snova za predstojeću 20-godišnjicu braka sljedeće godine, jer da, to bi bilo izvanredno.

Autorica: Jenna Orme; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithit.com