4 tegobe koje liječi soda bikarbona

Soda bikarbona je korisna za brojne zdravstvene tegobe koje liječi, a stručnjaci su naveli čak 77 korisnih osobina koje se mogu primijeniti u zdravlju, ljepoti ili u domaćinstvu.

Nije nikakva novost da konzumiranje sode bikarbone može značajno poboljšati opće zdravstveno stanje, a kada je u kombinaciji s nekim drugim sastojcima, njena moć se čak može i povećati.

U nastavku donosimo četiri primjene sode bikarbone i napitke na njenoj bazi, koje možete napraviti sami kod kuće i tako na potpuno prirodan način riješiti se nekoliko zdravstvenih tegoba.

Soda bikarbona kao preventiva

Ovo je i najjednostavnija primjena sode bikarbone, kada se njen prah pomiješa s običnom tekućom vodom. Napitak u kojem su pomiješani voda i soda bikarbona nastaje kada se dvije žlice sode sipaju u čašu vode. Ovu mješavinu potrebno je popiti u roku od sat vremena i ponoviti postupak 3 puta dnevno.

PROČITAJTE: Soda bikarbona i med: Kombinacija koju trebate uvesti u svoju prehranu!

Obična voda pomiješana sa sodom bikarbonom ne liječi nijednu specifičnu bolest, ali je preventiva mnogim oboljenjima.

Treba se truditi da tijelo ostane u alkalnom stanju, a soda bikarbona može pomoći uravnotežavanju nivoa pH u tijelu, što će spriječiti mnoge bolesti, pa i one najteže, jer je previše kiseline u tijelu jedan od vodećih uzroka brojnih bolesti.

Soda bikarbona kao energetsko piće

Soda bikarbona može djelovati i kao podrška tjelesnoj energiji tijekom fizičkog napora ili vježbanja u teretani, jer pomaže da se umanji kiselost koja se proizvodi u mišićima dok se trenira.

Za ovo piće potrebno je 7 šalica kokosove vode, koju treba zagrijati, pa u nju sipati 1/4 žličice sode bikarbone. U ovaj rastvor treba sipati 1/2 šalice soka od limuna, 1/4 šalice meda i 1/2 šalice morske soli.

Mješavinu sipati u staklenu teglu i čuvati je u hladnjaku. Uz upotrebu tijekom vježbanja, ovo energetsko piće može potrajati tjedan dana.

Soda bikarbona i zeleni čaj za bolji metabolizam

Ovaj napitak će ubrzati metabolizam, a time i pomoći smanjenju tjelesne težine. Primarni sastojci koji se nalaze u zelenom čaju, kao što su katehin, teanin i kofein, dokazano sagorijevaju masti u tijelu, dok dodatak sode bikarbone daje podršku gubljenju viška masti, jer se u kiseloj sredini one ne mogu dobro sagorijeti.

PROČITAJTE: Soda bikarbona i limunov sok: Moćna kombinacija koja liječi brojne bolesti

Napitak se pravi tako što se 1/4 žličice sode bikarbone doda u šalicu pripremljenog zelenog čaja, a pije bar jednom dnevno.

Soda bikarbona za bolesti želuca

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je oboljenje probavnog sustava koje je uzrokovano vraćanjem želučanog sadržaja u jednjak, a soda bikarbona je odlična za tretiranje ovog problema.

Pomiješati 1/4 žličice sode bikarbone s 2 žlice jabučnog octa u šalici vode. Piti po potrebi, pišu Nezavisne.