Tinejdžer je morao amputirati pola tijela kako bi ostao na životu

S takvim pozitivnim pogledom na svijet, Bog zasigurno ima velike planove za njega. 

Za neke se odluke molimo da ih nikada ne doživimo. Ovaj je tinejdžer morao odlučiti hoće li amputirati pola tijela kako bi preživio nesreću s viličarem. 

Loren Schauers vozio je viličar kada se je našao u opasnoj situaciji. 

Vozio je preko mosta kada su nestrpljivi vozači počeli ubrzavati ne bi li ga zaobišli. Most je bio vrlo uzak tako da je Loren završio preblizu rubu kada ga je jedan od vozača nezakonito zaobišao.

Našao se na dnu provalije

Jedna od guma je skrenula s ceste te je viličar počeo padati s mosta. Dok je viličar padao, Loren je pokušao izaći iz njega, a nakon toga je pokušao stajati na njemu dok je padao. 

No, gravitacija je učinila svoje, a Loren se našao na dnu provalije. Nije izgubio svijest. Svega je bio svjestan kada je viličar pao na njega i poklopio mu ruku i donji dio tijela. 

Zadobio je ozbiljne ozljede. Bilo je tako ozbiljno da su mu liječnici dali izbor: umrijeti od ozljeda ili dopustiti amputaciju polovice tijela. 

Loren je izabrao život te je hitno prevezen na operaciju. 

Lorenova djevojka, Sabia Reiche, bojala se najgorega. Mislila je da će Loren preminuti te se nekoliko puta oprostila od njega. Hodali su 18 mjeseci te ih je Lorenova tragedija još više zbližila. 

Tinejdžer amputirao pola tijela
Foto: SWNS/Metro.co.uk

Loren je rekao: „Svaki član medicinskog osoba zadivljen je svime, posebice pričom koja dolazi uz moje ozljede. Nije bilo teško izabrati amputaciju. Bio je to doslovno izbor između života i smrti tako da za mene to nije bio težak izbor.“ 

Počeo se oporavljati brže od liječničkih prognoza

Loren se počeo oporavljati mnogo brže nego su liječnici predvidjeli. Nakon tri mjeseca je započeo rehabilitaciju od jednog mjeseca te se ubrzo vratio kući. 

Sabia je rekla: „Tijekom svega je Loren bio vrlo inovativan kako bi bio što neovisniji. Ljudi se različito nose s ovakvim stvarima te mislim da je on zaista nadmašio sva očekivanja, mentalno i fizički.“ 

Loren se još uvijek navikava na svoj novi život, koji smatra „jednostavnijim“ s obzirom na ono što fizički može raditi. No, on ne dopušta životu da ga zaobiđe. Zaprosio je Sabiu te planira s njome započeti obitelj. 

Podijelio je: „Moj savjet za sve koji prolaze nešto slično je da se ne usredotočuju na stvari koje ne mogu imati i da moraju živjeti život u punini s onim što imaju.“ 

S takvim pozitivnim pogledom na svijet, Bog zasigurno ima velike planove za njega. 

„Sve mogu u Onome koji me jača!“ (Filipljanima 4,13). 

NAJNOVIJE!