Tinejdžerka je rekla majci da ju je otac silovao, nakon dva dana je nestala

17-godišnja tinejdžerka je rekla majci da ju je otac godinama silovao. Nakon dva dana djevojka je jednostavna nestala, a oca se sumnjiči za ubojstvo.

Tinejdžerku iz Velike Britanije, koja je nestala prošlog ljeta i čije tijelo još uvijek nije pronađeno, ubio je otac kako bi ušutkao njene tvrdnje o tome da ju je silovao, rečeno je na sudu.

Bernadette Walker (17) iz Peterborough posljednji put je viđena 18. srpnja prošle godine kada ju je otac Scott Walker (51) pokupio iz kuće bake i djeda, nakon što je tamo provela noć, piše BBC.

Tinejdžerka više nikada nije viđena

Lisa Wilding, otvarajući slučaj tužilaštva, rekla je da tinejdžerka “doslovno nikada više nije viđena”.

Na suđenju je rečeno da su njeni roditelji rekli policiji da je pobjegla, a onda su sa njenog telefona slali poruke obitelji i prijateljima, pretvarajući se da ih šalje Bernadette, kako bi zavarali policajce.

Wilding je rekla da su otac djevojčice i njena 38-godišnja majka Sarah Walker stvorili “grešan savez” kako bi “obmanuli, preusmjerili i izvrnuli” policijsku istragu i prikrili smrt djevojke.

– Sva roditeljska ljubav i odgovornost su nestali, ako su ikada postojali – rekla je Wilding.

Njena majka Sarah nije prijavila nestanak policiji sve do 21. srpnja, rekao je tužitelj, prenosi Guardian.

VIDI OVO: Tinejdžerka je dala bebu na posvajanje, no imala je jedan uvjet

Tinejdžerka je rekla majci da ju je otac seksualno zlostavljao godinama

Na suđenju je rečeno kako je Bernadette, poznata kao Bea, rekla majci 16. srpnja, dva dana prije nestanka, da je otac “seksualno zlostavljao godinama”.

– Sarah Wlkaer je rekla kćerki da joj ne vjeruje – dodala je Wilding, i tada je Bea odlučila da će provesti noć kod bake i djeda, “dok se stvari ne smire”.

Otkako ju je otac pokupio sljedećeg jutra, “nitko tko ju je poznavao ili volio nije se čuo s njom”, rekla je Wilding, dodajući da Bea od tada nije koristila svoj telefon ili račune na društvenim mrežama i da nije imala pristup novcu.

– Pretpostavlja se da je mrtva i … vjerojatno je da je njezino tijelo bačeno, moguće na selu u satima koji su uslijedili nakon njenog ubojstva – rekla je sudu.

Tužiteljstvo, prema njenim riječima, tvrdi da je Scott Walker ubio Bernadette kako bi je spriječio da dalje proslijedi svoje navode o seksualnom zlostavljanju.

Lagali su sve oko sebe, o njenom nestanku i nastavili su sa svojim zlim planom. Oboje su uhićeni nakon šest tjedana. Ni do danas nisu prihvatili da je Bea mrtva.

Suđenje se nastavlja.