Tinejdžeru su amputirane ruke i stopala

Tinejdžeru su amputirane ruke i stopala nakon što je doživio simptome nalik gripi. Čak i usred svoje boli i tuge, obitelj se čvrsto drži svoje vjere u Boga.

Mathias Uribe bio je 14-godišnji pijanist sa snovima da postane inženjer, pohađa MIT i ispuni dom svoje obitelji u Tennesseeju melodijama Mozarta.

Natjecao se u atletici i krosu te je bio odličan u naprednim razredima. “On je vrlo aktivno dijete, drag dječak pun ljubavi”, rekao je njegov otac, Edgar Uribe.

Međutim, Mathiasovo slavno životno putovanje u lipnju je skrenulo srceparajućim putem. Nakon rijetkih komplikacija od gripe, ovaj briljantni tinejdžer našao se kako leži u bolničkom krevetu na intenzivnoj njezi u Nashvilleu, s amputiranim rukama i velikim dijelom obje noge.

“Mislim, dan danas se još uvijek probudim ujutro i ne mogu vjerovati da prolazimo kroz ovo”, podijelio je emotivni Edgar.

Mathias je dobio temperaturu, pokazivao je simptome gripe, a unatoč dva liječnička pregleda stanje mu se pogoršalo. Nakon noći ispunjene teškim povraćanjem, Edgar je 30. lipnja žurno odveo Mathiasa u hitnu pomoć. Tamo je Mathiasu srce stalo na šest minuta. “Bili smo u šoku. Činilo se da sve ide usporeno”, ispričao je Edgar, prisjećajući se čistog terora tih trenutaka.

Nakon dijagnoze upale pluća i sindroma toksičnog šoka, koji se pripisuje bakteriji Streptococcus grupe A, Mathias je odmah helikopterom prebačen u dječju bolnicu Monroe Carell Jr. Liječnički tim bio je iznimno zabrinut za njegovo stanje, a prognoze su se činile gotovo beznadnim.

Tinejdžeru su morali amputirati ruke i stopala

Nakon dva tjedna na respiratoru i ECMO uređaju, koji su bili ključni za održavanje cirkulacije krvi njegovim tijelom, Mathias i njegova obitelj primili su porazne vijesti: morali su mu amputirati ruke i noge.

Dr. Katie Boyle, članica Mathiasova medicinskog tima, nazvala je njegovo preživljavanje i zdravu funkciju mozga ‘čudesnim’ nakon što je izdržao šest minuta bez kisika. “Gripa ili prehlada mogu dovesti do toga da se bakterija može udomaćiti i izazvati infekciju”, objasnila je, naglašavajući izuzetnu rijetkost Mathiasovog stanja.

Mathias se suočava s više od desetak operacija i još dvije prije prebacivanja u bolnicu za rehabilitaciju u Atlanti. Teži povratku sposobnosti sviranja klavira i trčanja s visokotehnološkom protetikom, koja se procjenjuje na oko pola milijuna dolara.

GoFundMe stranica, koju je pokrenula Edgarova nećakinja, nastoji ublažiti financijski teret, budući da je opseg osiguranja i dalje neizvjestan.

Mathias Uribe 3

Obitelj se čvrsto drži vjere u Boga

Čak i usred svoje boli i tuge, obitelj Uribe čvrsto se drži svoje vjere. “Puno se molimo kao obitelj”, rekao je Edgar. Mathiasov neumorni duh i odlučnost djeluju kao stupovi snage za obitelj, držeći ih utemeljenima na čudu njegove druge prilike za život.

“Bog ti je dao drugu priliku. Još si živ”, Edgar nježno podsjeća svog sina, naglašavajući: “Znam da Bog ima svrhu za tebe.” Stalna struja ljubavi, ohrabrenja i podrške od strane prijatelja, obitelji, pa čak i onih koje nikada nisu upoznali, nastavlja podizati raspoloženje obitelji.

Za obitelj Uribe i Mathiasa, njihova vjera i podrška voljenih najslađa su glazba, koja jača uvjerenje da je život, sa svojim visokim i niskim tonovima, simfonija nade i otpornosti, orkestrirana božanskom milošću.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare