Bez druženja nismo u mogućnosti živjeti ispunjenim životom. Evo nekoliko tipova ljudi koje svi trebamo kako bi svoj život održavali svježim.

Skrbnik

Svatko od nas, dok ne odraste, treba skrbnika. Onda možda i izrastemo iz potrebe za njim. Pa ipak, čak kad ga i ne trebamo više svaki dan, dobro je znati da je tu.

Onaj tko će nas priznati kao osobu

Kad nas napusti skrbnik, treba nam netko tko će nas priznati kao osobu. Priznati nekoga kao osobu znači pomoći mu da vidi kako se u njemu razvija Božji plan.

VIDI OVO: POSEBNI LJUDI: Ne dopustite im da odu iz vašeg života!

Onaj tko će nas koriti

Možda je ovo i najvažniji među našim prijateljima. Treba nam netko, tko će nam reći istinu, čak, i onda kad nam to ne prija. Ako ga izbjegavamo i ignoriramo, naš će se duhovni život uskoro naći u bezizlaznoj situaciji.

Zastupnik

To je osoba koja je na sebe uzela odgovornost da me stalno nosi pred Bogom u molitvi.

Partner

Duboki međuljudski odnos s jednom ili više osoba, koje su u stanju sa mnom ponijeti teret, od presudne je važnosti za održavanje moje duhovne temperature.

Pastir

To je ona blaga osoba koja dolazi u kritičnom trenutku. Pastir – i tu ne mislim nužno na rukopoložene propovjednike ili svećenike – jest osoba koja mi pomaže pronaći smisao života kad sve izgleda tako besmisleno.