5 tipova muškaraca koje kršćanke trebaju izbjegavati

Ovo je pet tipova muškaraca koje kršćanke trebaju izbjegavati.

Egoističnost, usmjerenost na sebe

Sve se svodi na njih, a vi se osjećate kao da ste sekundarni, ili treći, ili četvrti po važnosti. Ako se netko brine samo za sebe, a ne i za druge, bilo bi vam bolje da pronađete nekog tko se više brine za dobrobit drugih.

Osoba bi trebala izlaziti, i sklopiti brak, s nekim tko Boga stavlja na prvo mjesto, a vas na iduće. Ako je on sebi na prvom mjestu, zatim stavlja stvari, vas, pa tek na kraju Boga, tada bi vam bilo puno bolje bez njega. Osoba koja je orijentirana samo na sebe nije spremna na brak, a kamoli na vezu.

Koketiranje

Ako želite izlaziti s muškarcem čije su oči stalno na drugim ženama, tada možda nemate pravog muškarca. Osoba koja ne može kontrolirati svoje oči, ne može kontrolirati ni svoje strasti. Primjer je žene koja je razmatrala udati se za muškarca. No, brinula se što je on stalno koketirao s konobaricama, sa ženama s kojima je čekao u redu, i gotovo sa svakom ženom koju je sreo.

Ako takav muškarac ima oči koje lutaju, tko kaže da bi u braku stanje bilo bolje? Istina je zapravo, da će možda biti i gore. Stoga je bolje da kršćanke izbjegavaju muškarce koji koketiraju i koji ne mogu kontrolirati svoje oči.

Nema ljubavi prema Bogu

Ako ste u vezi s muškarcem ili to nastojite ostvariti, trebate provjeriti koliko je on ozbiljan glede svoga odnosa s Bogom. Ako se ne brine o svojim grijesima ili poštivanju Boga, nemojte samo otići od njega – bježite što je brže moguće. Ako netko ne stavlja Boga na prvo mjesto, brak mu neće biti čvrst. Bog je taj treći stup koji drži brak. Nemojte da vas zavara mišljenje da će poslije braka biti bolje jer će se vjerojatno pogoršati.

Nedostatak povjerenja

Ako razmatrate o tome da hodate s nekim tko je već ljubomoran na vas, razmotrite ovo: Oni će u braku možda biti supružnik koji vam neće dopuštati slobodu zbog toga što će biti stalno zabrinut za to da ćete pronaći nekog drugog. Bez povjerenja veza jednostavno ne funkcionira.

Primjer je sa ženom koja je izjavila da ju je suprug stalno špijunirao, provjeravao joj emailove, telefonske pozive i poruke. Ona je bila očajna jer se osjećala da joj muž ne vjeruje dovoljno da ju pusti na jedan sat, bez da mu ona daje izvještaje svake minute. Ovakav tip osobe ne bi bio podoban nikome, poglavito ne kršćaninu.

I dalje je kao dječak

Postoji mnogo muškaraca i žena koji nikada ne odrastu. Neki muškarci igraju video igre satima i samo se interesiraju za iduću zabavu s dečkima. Ovakvi ljudi ne bi pristali nijednoj ženi. Ako se on brine samo o zabavama koje će biti ili idućoj video igri koja izlazi, tada možete vidjeti da će ostati ponašati se i misliti kao dijete, čak i ako je zapravo odrastao. On nije dovoljno zreo za vezu, a kamoli za brak.

Zaključak

To što smo govorili o muškarcima ne znači da smo zaboravili i na žene, a o tome ćemo u drugim člancima. No, sigurno je da kršćanske žene trebaju izbjegavati egoistične muškarce, muškarce koji ne stavljaju Boga na prvo mjestu, muškarce koji ne vjeruju ženama i koji nikada nisu odrasli.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ida R.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!