Tko će biti u raju zahvaljujući vama
Foto: Pixabay

Tko će završiti u raju zahvaljujući vašim svjedočenjima?

Biblija u Djelima Apostolskim 20, 24 kaže: „Ali ni najmanje mi nije do života, samo da dovršim trku svoju i službu koju primih od Gospodina Isusa: svjedočiti za evanđelje milosti Božje“.

Primijetite da ne piše da su najvažnije stvari u životu vjenčati se, biti u mirovini, puno putovati, postati poznat ili isplatiti hipoteku. Piše da je najvažnija stvar u životu ostvariti cilj. Ako je Isus umro na križu kako bismo mogli obaviti misiju, a mi to ne učiinimo onda je to veliki i beskonačan gubitak.

Bog vas je stavio na zemlju sa svrhom. On ima misiju za vas koju samo vi možete obaviti. Dio te misije je da drugim ljudima govorite Radosnu vijest o Božjoj milosti. Vi znate o Isusu jer je netko vama govorio o Njemu. Kome ćete vi govoriti?

PROČITAJTE: Ako želite izbjeći pakao i stići u nebo, samo je jedan put

Da je netko umro za vas ne biste li željeli znati o tome? Isus je umro za svaku pojedinu osobu u svijetu.

Ovaj vikend tipični Amerikanac će ostati doma, gledati će TV sa sokom ili pivom pored sebe, možda će čitati novine, leći i opustiti se – potpuno nesvjestan da je Isus Krist umro za njega i potpuno nesvjestan milosti koja mu je dostupna.

Biblija nam govori u 2. Petrovoj 3, 9 da Bog ne želi ni za koga da propadne nego da mu dođe u pokajanju. Bog nas sve želi u svojoj obitelji i zato što Bog mari i mi bismo trebali.

Načini kako iskazujemo zahvalnost za Božju milost jest tako što živimo živote s misijom, tako što svoje živote živimo u darežljivosti i tako što, što je moguće većem broju ljudi govorimo o Radosnoj vijesti.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com