Tko ima život vječni
Foto: Unsplash

“Zaista, zaista, kažem vam: Tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni; i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.” (Ivan 5,24)

Ovdje uočavamo nešto što je preinačilo i promijenilo mnoge živote.

Ponavljanje riječi “zaista” ili “uistinu” na početku upozorava nas da očekujemo nešto značajno. Nećemo se razočarati.

“Kažem vam.” Onaj koji ovo govori je Gospodin Isus. To znamo iz 19. retka. Moramo također znati da kad on nešto kaže, to je apsolutna i nepromjenljiva istina. On ne može lagati. On ne može obmanjivati. Njega se ne može prevariti. Ništa ne može biti više sigurno i pouzdano od onoga što on govori.

Kome on govori? “Kažem vam.” Vječni Božji Sin govori tebi i meni. Nikad nam nitko tako uzvišen nije ranije govorio niti će govoriti. Trebamo slušati!

PROČITAJTE: VJEČNI ŽIVOT JE BESPLATAN DAR: 6 duhovnih istina u kojima svaki vjernik može uživati

“Tko sluša moju riječ.” Ono “tko” znači “svatko”. Ima jednaku snagu kao “svaki koji”. Čuti njegovu riječ ne znači samo čuti je ušima, nego čuti i vjerovati, čuti i primiti, čuti i poslušati.

“… i vjeruje onomu koji me posla.” Znamo da je Bog Otac bio onaj koji ga je poslao. Ali važno pitanje glasi: Zašto ga je poslao? Moram vjerovati da je Otac poslao Sina da umre kao moj zamjenik, da plati kaznu koju sam ja zaslužio, da prolije svoju krv za oproštenje mojih grijeha.

Sad dolazi trostruko obećanje. Prvo, “ima vječni život”. Čim osoba uzvjeruje, ona prima vječni život. Ne može biti jednostavnije. Drugo, “ne dolazi na sud”. A to znači da zbog svojih grijeha neće biti predana paklu jer je Krist platio dug, a Bog ne zahtijeva da se dvaput plaća. Treće, “prešao je iz smrti u život”. Što se tiče odnosa s Bogom, osoba napušta stanje duhovne smrti i nanovo se rađa u novi život koji nikad ne prestaje.

Ako si uistinu čuo njegovu riječ i povjerovao Ocu koji ga je poslao, tada Gospodin Isus Krist jamči da si spašen.

Ne čudi da se ovo zove Radosna vijest.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com