Tko je OVO vjerom prihvatio, taj postupa kao i Marija

Tko je ovo vjerom prihvatio, taj onda postupa kao i Marija u “slučaju prikazanja” – samo u obrnutom smislu.

Bog je Isusa izložio da krvlju svojom bude Pomirilište po vjeri. (Rimljanima 3,25)

Kada je Gospodin izbavljao svoj narod iz Egipta, onda se to samo zato zbilo, što je na Egipat pustio snažne sudove. Posljednji i najstrašniji je bio taj, što je Gospodin u jednoj noći pobio sve prvorođence u Egiptu. To je bilo jezivo!

Izraelci su pak izašli triumfirajući. No Gospodin im je rekao: “Vaše je srce jednako zlo kao i srce Egipćana. Zato vaši prvorođenci pripadaju meni.”

Iz istog razloga je i Isus 1000 godina kasnije bio prinesen u Hramu. U duhu gledam Mariju pred sobom, kako presvetom Bogu prinosi dijete: “Ono Tebi pripada.”

Mi ovu zgodu nazivamo “Isusovim prikazanjem”. Ljudi Isusa prinose i prikazuju Bogu! Time započinje Isusova povijest na zemlji.

No onda se događa obrat radnje. Bog prikazuje Isusa ljudima. U našem tekstu stoji: “Bog je Isusa izložio (prikazao) da krvlju svojom bude Pomirilište po vjeri,… pokazujući tako svoju pravednost.” Ovdje je riječ o Isusovom križu. Tu Bog nama ljudima izlaže svog Sina kao spasitelja grešnika, kao izvor spasenja, kao svećenika i pomiritelja. Tu Bog nama govori: ” On vama pripada!”

Tko je ovo vjerom prihvatio, taj onda postupa kao i Marija u “slučaju prikazanja” – samo u obrnutom smislu: On u duhu prima Isusa u ruke, prikazuje ga Bogu i veli: “Presveti! Pogledaj na mene grešnika s njime u rukama i u srcu! Daj da Tvoj Sin bude između Tebe i mene! Tako ću biti izmiren s Tobom.”

Gospodine! Daj nam učešća u Tvom spasu! Amen.

Autor: Wilhelm Busch

NAJNOVIJE!