Tom Selleck duguje sve Isusu
Screenshot: YouTube/Awm.com

Zadnja 4 i pol desetljeća, Tom Selleck je inspirirao, očarao i zarobio srca ljudi diljem svijeta. U serijama poput „Magnuma“, „Blue Bloods“ ili „The Closer“, Selleck je svojim inspirativnim ulogama razvio posebnu glumačku sposobnost koju pripisuje samo jednoj stvari – svojoj vjeri u Isusa Krista, piše Awm.com.

No, on nije oduvijek imao neugasivu kršćansku vjeru kakvu ima danas. Njegovo je putovanje prema Isusu bilo strmovito, a nedavno se Selleck otvorio i o tome.

U duhu američkih heroja poput Johna Waynea, Tom Selleck je pokazao idućim generacijama kako izgleda pravi džentlmen, i postao je jedan od najpoželjnijih holivudskih muškaraca.

Iako sve vjerojatno od prije voljeli Toma Sellecka, možda ćete imati i više poštovanja prema glumcu nakon saznanja o njegovim skromnim počecima i njegovoj vjeri u Isusa Krista koji mu je Gospodin i Spasitelj.

Rođen je u Detroitu u saveznoj državi Michigan 29. Siječnja 1945. Kao Thomas „Tom“ William Selleck u radničkoj obitelji. Otac mu je bio stolar a majka je bila kućanica. Otac mu je kasnije postao uspješan kao ulagač u nekretnine.

Tom, koji je bio drugo rođeno dijete, se uvijek natjecao sa svojim rođacima, a pogotovo s bratom Robertom.

Nakon što je Tomov otac shvatio da u stolariji za njega nema budućnosti, cijelu je obitelj preselio u Sherman Oaks u Kaliforniji, gdje je sa svojom ušteđevinom počeo ulagati u nekretnine. Tom je bio u srednjoškolskom dobu kada su napustili Detroit.

Tom je bio nestašan i često bi dobio batine od oca. No rastao je i postao zgodan i poštovan tinejdžer. U srednjoj je škola iskazao svoj talent za sportom.

Poput Johna Waynea, i Selleck se htio upisati u sveučilište University of Southern California, no nije si to mogao priuštiti. Umjesto toga, upisao se u Valley Junior College, štedio je novac, zaradio stipendiju putem košarkaških uspjeha, i prebacio se u University of Southern California iduće godine.

Dok je na fakultetu radio na diplomi iz poslovnog menadžmenta, učitelj glume ga je nagovorio da uđe u svijet Hollywooda. Selleck se pojavio u The Dating Game iz 1965. i 1967., a kasnije je bio i u desetak uspješnih reklama, pa čak i za Pepsi-Colu.

Nakon odrađene reklame za sapun, redatelj Robert Sallin je bio oduševljen i rekao, „[Tom] je bio toliko dobar, dao sam mu garderobu. Puno mi je godina kasnije rekao da mu je to bilo jedino odijelo, i da ga je nosilo na svaku audiciju za ulogu.“

Kada je Selleck stekao diplomu, Twentieth Century Fox mu je pristupio i ponudili su mu ugovor za glumu

Selleck je rekao, „Mislim, kada sam otišao u Fox, bio sam bez orijentira i usamljen, bez neke veze. Nikada nisam glumio u drami u svome životu. Počeo sam s oko $35 tjedno, a svakih 6 mjeseci bi vas otpustili ili obnovili ugovor. Ako bi vam obnovili, dali bi vam i povišicu pod njihovim uvjetima.“

No Bog mu je tada ponudio drugi put. Selleck je uzeo pauzu od glume i pridružio se vojsci da bi se borio u Vijetnamskom ratu. Pridružio se Kalifornijskoj nacionalnoj gardi u 160. pješačkoj diviziji i služio je od 1967 do 1973.

Selleck je izjavio, „Ja sam veteran, ponosim se time. Bio sam narednik u pješadiji vojske SAD-a, Nacionalnoj gardi, u Vijetnamskoj eri. Svi smo braća i sestre u tom smislu.“

Selleck je 11 godina tjerao karijeru u glumi dok mu se nije dogodio veliki uspjeh 1980. kada je imao 35 godina. Uloga privatnog detektiva s Havaja „Thomasa Magnuma“ zauvijek će mu promijeniti život.

Serija je imala 8 sezona sa 162 epizode. Selleck je tada osvojio i Emmy nagradu za „Vrhunskog glavnog glumca u dramskoj seriji“ 1984.

No Bog je zatražio od Sellecka i više od karijere u Hollywoodu. I on je poslušao…

„Jednostavno sam znao da ako želim obitelj – o čemu sam ozbiljno razmišljao tada – da je bilo vrijeme da pređem na nešto drugo. Iako je taj posao bio dobar za mene, život nije samo to. Život se tiče mnogo važnijih stvari. Znate, svi se mi mučimo to uravnotežiti s uspjehom koji posao donosi. Barem je tako bilo za mene.“

Nakon desetljeća uspješne karijere, Selleck svoju sreću pripisuje svojem Gospodinu i Spasitelju, Isusu Kristu.

Selleck se povjerio, „Jako se trudim djelovati etički, jer to mi je sada važno za stabilnost. Mi smo kultura koja je jako usmjerena na pojedinca,“ požalio se Selleck. „Kultura kaže da gotovo ništa nije važnije od toga kako se vi osjećate. Živimo u dobu koje slavi nekontrolirane impulzivnosti.“

„Čovjekovo srce ima svoje planove, no Gospodin upravlja njegovim koracima. Ponizite se, stoga, pod moćnom Božjom rukom, da bi vas On jednom i u pravo vrijeme uzdigao.“

IZVORAwm.com